15 mars 2015

du vet väl att de är magiska.
Ett av våra favoritpyssel för Family Living. Och gulligaste Leo. 

Pyssla drömfångare till alla du känner och lova dem vackra drömmar!
Beskrivning kommer här...
Du behöver: Leta på loppis efter gamla spetsdukar i olika storlekar. Du kommer hitta mängder och de allra vackraste. På loppis finner du också broderibågar för max en tia. Sedan väljer du själv hur du vill dekorera din drömfångare. Vi har använt läderband, lavapärlor och fjädrar.Lossa lite på skruven i broderibågen så att du kan lägga spetsduken mellan den inre och den yttre ringen.


När duken ligger centrerat så skruvar du ihop bågen igen. Sedan spänner du duken genom att dra i den. Tänk på att dra lite i taget. Gamla dukar kan vara ömtåliga.


Klipp bort överflödet.


Sedan är det bara att sätta igång att dekorera. Om det kanske kan vara lite knepigt för ett litet barn att spänna dukarna så kan även den yngsta lilla drömfångaremakaren gå loss här.Det är bara fantasin som sätter gränser.
 Pärlor, band, fjädrar och paljetter, välj det du tycker är vackrast.


Alla sovplatser i världen behöver en drömfångare, det är så säkert. De är magiska som sagt, de filtrerar bort alla dumma mardrömmar och bara de goda finns kvar! 

Happy dreams,  som sagt och trots att jag borde vara vaken många timmar till så kommer jag börja mina sköna drömmar inom cirka 10 minuter. Efter en dag på schackturnering med Viggos klass och 300 andra ungar kan man inte önska annat...


11 kommentarer:

 1. De ser jättefina ut - måste kanske ge mig på en till mig. :-)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fina! Ut på loppisjakt alltså :) Sov gott!

  SvaraRadera
 3. Har har vi gjort tre stycken, och de blev verkligen helt underbart vackra. ÄLSKAR pyssel som det här. När saker som ligger hemma "och skräpar" får komma fram på ett nytt sätt. Mormors mors fina hantverk och lavastenar från en semesterresa. Nu hänger de framme och ger fina drömmar!
  Anna

  SvaraRadera
 4. Det er nogle mægtig fine drømmefangere - og super nemme af lave!

  SvaraRadera
 5. Vilket smart sätt att göra drömfångare på! jag har pillat på med trådar hit och dit, men det är mycket krångligare än att ta broderibågar. Tack för det tipset! måste se om jag hittar mina överlopps broderibågar i röran här hemma bara... (vi renoverar!)

  SvaraRadera
 6. j'adore les attrapes rêves

  SvaraRadera
 7. Tack so mycket, dem är jättefina. :)

  SvaraRadera