04 mars 2015

men vi jobbar faktiskt här.Det blir inte mycket gjort här. Mest vill vi spegla oss i guldskimret från väggarna. Som blir precis sådär varmt som guldskimmer blir när vårsolen lyser genom fönstret. Och så tänker vi att vi inte behöver så mycket mer i det här rummet än en rosa divan och rosettkrokar i guld på väggarna. Där ska vi hänga glittriga klänningar och låtstas att vi sytt dem själva. Kanske syr vi en och annan själva också, när andan faller på. Kanske borde vi ha en kristallkrona också. Så att solkatterna har någonstans att studsa vidare i. Och varje fredag ska vi ha stora fluffiga buketter. Och bakelser. Sedan ska vi ligga där på varsin ände av divanen. Och nu kan man ju tänka sig att vi skulle dricka lite flott champagne i kristalliga glas på fot...  


... men vi jobbar faktiskt här. 
Det är ju svårt att förstå det där skimret på bild men det som är mörkast är alltså guld. Och det är just det jag älskar med den här tapeten. Blandningen mellan varmt och kallt. Nästan som rostfritt och mässing tillsammans, eller silver och guld för all del. Perfekta kombon och utan beslutsångest. Och molniga dagar blir rummet krispigt och annars som guld då. 

Nu ska jag drömma igen... och surfa vidare efter divaner. 
Och tapeten då - Chrysanthemum Toile - hittas här
Nu tycker ju jag att den ser väldigt blå ut där på sidan och inte alls som på våra väggar.
Men våra är de rätta. 

8 kommentarer:

 1. Ni har så fantastiska tapeter och mönster hemma hos er!

  SvaraRadera
 2. jag bara tänker att man måste ibland få kombinera det bästa av två världar och då är ju skumpa och det där skimret kanske det allra bästa, för kreativiteten och så menar jag. livsglädjen.
  det är ju det viktigaste i ett arbete, jo för det är minsann.

  SvaraRadera
 3. Det har varit så mycket fint på bloggen de senaste veckorna och jag är så tacksam för att du och familjen låter oss titta in då och då och bli inspirerade. Har just läst ditt fina resereportage om Paris i Amelia Vår. Det väckte många fina minnen. Tack för det! mvh Hillevi

  SvaraRadera
 4. great post
  beautiful pictures


  http://suplemenkesehatankulitglucogen33.wordpress.com/

  SvaraRadera
 5. Stort tack för dina drömmiga bilder av ert fantastiska hem! Och denna tapet sen! Måste bara dubbelkolla - är det China blue / cream ni har på väggarna? På dina bilder ser den alls inte blå ut som du skrev? Jag är i valet och kvalet just nu om den eller gold eggshell ...Stort tack igen.

  Mvh Meral.

  SvaraRadera
 6. Undrar samma som Meral ovan! Är det China Blue / Cream eller Eggshell / Gold ni har på väggarna, så svårt att se.. Skulle vara tacksam om du ville kolla upp det :-)

  SvaraRadera
 7. This article is very useful for those who are reading it, it's a shame if people skip reading. I also have articles that may be beneficial, as this article: obat untuk mengatasi gangguan kelenjar tiroid cara mengobati perlemakan hati I believe it would be useful. and which is also very useful to increase knowledge obat lipoma untuk benjolan di leher ramuan tradisional tipes,tipfus,typus or also obat exim kering dan basah obat cad obat untuk menghilangkan benjolan miom thanks may be useful for all.

  SvaraRadera