03 september 2013

tisdag i Livs rum.


Det är nog Paris. Där högst uppe på skåpet. En parisisk vindsvåning med utsikt över hustaken. Alla de miljoner hustaken som aldrig har ett slut. Det gör de ju egentligen men det känns inte så.En parisisk vindsvåning med blommiga tapeter. Och i taken hänger bollfransarna. Med knarriga golv, av träplankor som har olika ljud när man går på dem. En låter som en katt som jamar en annan som fågelunge som kvittrar. Nästan som ett på-låtsats-zoo. På virkade dukar finns bakelserna, alltid. Så man kan äta så man nästan smäller av varendaste dag. Och fjärilarna de har nog också flyttat in. Jag tror det började med att den svarta hunden förälskade sig i den gröna fjärilen sen gick det av bara farten.

 
Såklart det är Paris. Kolla bara de små franska pagerna. De där små fröknarna har ett kafé ihop. Med färgglada dukar och knallgula väggar. Det är därför de har färgat håret korpsvart. Det blir så snyggt med kontrasten. När de är lediga så gillar de mest att sitta i fönstret. I den parisiska vindsvåningen. Och titta ut över de miljoner hustaken. De balanserar bakelser på tåspetsarna samtidigt som de dinglar med fötterna högt där ovanför marken . Det är modigt. Men modig måste man vara här i livet.  Tänk bara på den svarta hunden, tänk om aldrig hade sagt något? Då hade ju aldrig fjärilarna flyttat in. Det hade ju varit hemskt synd. Så modig måste man vara.
 
 

12 kommentarer:

 1. Vilken vacker tapet - storgillar! :-) Vad heter den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är underbar, vill också ha. Sökte på Morris och hittade denna länk.
   http://mokkasin.blogspot.se/2011/03/dar-satt-den-eller-inte.html

   Radera
  2. Ja precis, det är en William Morris Golden Lily. Tyvärr i en färgställning från 60-talet som inte längre går att hitta. Jag köpte den som vintage.

   Radera
 2. Åh så tjusigt! Tänkte bara säga att jag verkligen uppskattar din blogg. Går in varje gång du skriver och blir lika glad och inspirerad varje gång. <3

  SvaraRadera
 3. Stort hjärta på detta fina<3

  SvaraRadera
 4. Underbart!!! Men jag faller pladask för byrån, med etiketter!!! Oj vad jag älskar den! :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men oj, vad är detta för underbart fint? Finns det att köpa, eller är det egenhändigt hopknåpat av dina flinka fingrar? Vackert så det räcker och blir över i alla fall. Som allt annat på denna underbart inspirerande blogg.

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig liten betraktelse. Du skriver så fint och tar så härliga bilder, alltid en fröjd att kika in på din blogg! Tack för det.

  SvaraRadera
 7. Vilket underbart inlägg. Tack!
  Lämnar för en gångs skull ett avtryck efter mig och säger att din blogg har en sån härlig känsla.

  /Nina

  SvaraRadera