09 oktober 2012

nej....jag sitter inte på ett café och doppar rostade brödstavar i äggula. Och dricker mitt kaffe i små miniklunkar för att det inte ska ta slut så fort. Då var en tidig lördagmorgon på Rue de Bretagne och jag sa till min man att det är då märkligt att det ska behövas ett Paris för en alldeles sakta frukost.
..jag spanar inte högt över huvudet och tar in varje liten gnutta av fint. Då var en kväll i Marais och jag sa att det är lättare att se det där minsta och lilla när allt inte går så fruktansvärt fort.
 
 


..jag drömmer mig inte kvar i gatukorsningar. Då var en solig söndagsförmiddag och jag sa att det var då värst vad allt kan se magiskt ut. Det är ju ändå bara ett par hus. Men när allt kommer omkring så ser ju det mesta rätt härligt ut. Bara man väl stannar upp för en sekund eller två.

Så jag tog en paus. För jag har hört att man ska göra det. När man inte får ihop det längre. Och särskilt när man kommer på sig själv att alltid svara: Det är bra men... det är så fasligt mycket. Och så inser man att man har svarat så jättejättelänge nu. Och att man faktiskt hatar det där men...


Fast om jag funderar lite så blev det inte särskilt mycket bättre med en paus av detta slag. För man ska väl inte sätta paus på sådant som man gillar? Som vardagslyx och finspan och dagdrömmar. Och bloggen, för den är ju allt det där tillsammans. Det ska man då rakt inte. Så vi kan väl säga att jag bloggar igen. Och nu ska jag skicka ett viktigt mail, som nog är bättre än paus. Åtminstone i det stora hela. Och sen ska jag vardagslyxa mig lite och ta ett finspan och en dagdröm på det. Sen ska jag jobba. Punkt på det.

14 kommentarer:

 1. I can't understand a word, but the first picture is absolutly fantastic ...i love it ..all your of your pictures .....greetings tani

  SvaraRadera
 2. Du är klok som en bok! Hoppas du får en rolig vecka, utan ett endaste "men"! :)

  SvaraRadera
 3. Paris är helt underbart och visst är det lätt att bara njuta där. Men egentligen kan det ju räcka med att sitta vid en solig vägg i lä med en kopp te eller att passa på att ta ett skumbad när man är ensam hemma. Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Skønt med en tur til Paris og det er nogle gange det der skal til, for at give sig tid til at nyde og reflektere. Min mand og jeg skal en tur til Stockholm i slutningen af denne måned og jeg ser frem til præcis det samme :-)

  SvaraRadera
 5. Underbara Paris. Jag kan då säga att det finns få gånger jag har njutit av frukost så som i den staden. Och bara att få toasten skuren i stavar. Love!
  Håller helt med dig om pausar, tyvärr blir det alltför ofta det roliga som sätts på paus för att det lite mindre roliga ska hinnas med...:-)
  Maria

  SvaraRadera
 6. Jamen välkommen tillbaka! Blir så fasligt glad när du uppdaterar. Jag vet inte om jag kommenterat de fina reportagen man läst om ert vackra vackra hem det sista, men det tåls i så fall att påpeka flera gånger:
  Shit Va fint ni har!! Helt tokigt magiskt och personligt och alldeles lagom av allt och härligt med färger och ljust, öppet och det märks att det bor så mycket kärlek där innanför de väggarna, Heja er!

  Kram och önskar dig bästa dagen

  SvaraRadera
 7. Tokfina bilder från "min" stad, som vanligt! Det är bra med paus, men bara från sånt som känns jobbigt och tar energi... Välkommen tillbaka här! Önskar dig en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Sofia, så bra med en paus, men fint att du är tillbaka! Kram / F

  SvaraRadera
 9. Det är bra att pausa ibland, men inte för länge, så nu är jag glad att du är tillbaka med dina fina texter och bilder.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 10. Hej Sofia!

  Det låter väldigt klokt. Heja dig!

  Kram från Lotta

  SvaraRadera
 11. Beautiful photos, I love the contrast in the building with the red little space.

  xx

  SvaraRadera
 12. Klok du är! och kul att du är tillbaka, jag kikar in här titt som tätt:)

  Kram Emma

  SvaraRadera
 13. Vilken tur att du bloggar igen. Phiiuuuhhh!

  SvaraRadera
 14. Det låter som en bra plan. Ibland måste man välja bort lite av det roliga för att inte allt smått roligt ska övergå till något stort och tungt. Dock svårt när man jobbar med sin hobby! Lycka till!

  SvaraRadera