25 november 2012

hej julefrid!

 
 
Och nu finns den finaste adventskalender jag någonsin sett på Oh Happy Day. Å, en sådan fin miniskog. Och jag älskar den vackraste av idéer som hon skriver om,  så jag tänker anamma den rakt av.

 

Jordan skriver att hon gör lista av juliga saker och lägger de små händelserna i sin kalender tillsammans med någon liten sak. Allt för att inte gå miste om hela juletiden. Att stanna upp och för att inte hela december ska gå i rasande fart och så missade man allt det fina. Jag vill inte tänka att jag är sådan som missar, men förra årets december var rent ut sagt hemskt illa i den synvinkeln.

 
Visst brukar vi ha aktiviteter i kalendern men då har det mer varit de större som att gå till badhuset, bio och sånt. Och det enda juliga har väl varit pepparkaksbakningen om jag ska vara ärlig. Men såklart, vad är väl bättre och mer självklart än allt det där juliga. Allt det där som vi brukar göra mellan varven men så ofta med andan i halsen och stressen i magen.

 
Så nu ska här kalendern proppas full med både det stora och det lilla som hör vår familj och jul till. Oavsett om det kan låta självklart så kan det ändå vara en liten adventskalender som får ordning på allt. Som får åtminstone mig att stanna upp och känna julefrid.

Så i med både det stora som att göra julkola och det lilla som att hänga fram sina strumpor och att skriva ett kort till någon. Eller att leta fram julkulorna på vinden till att sätta ljus i adventljusstaken. Att ställa fram de små tomtarna på byrån och att leta gran i skogen. Att se en julig film eller att äta knäck tills vi storknar. Eller läsa juliga kapitel från alla böcker och ställa fram krubban.  Att gå långa kälkpromenader när det är nästan natt och snöar jättemycket. Fast den lappen smyger jag i när den dagen kommer...om den gör det..

Så ikväll då är det spåningstid. Vad tycker vi är viktigast i juletid? Och vid lunchen bestämde vi att det blir en ask för varje dag, inte fyra per dag. Så redan där försvann en hela hög med måsten, 96-24=72, närmare bestämt sjuttiotvå paket. Jag känner att det ska bli en bra december.

 
De väldigt fina flaggorna kan du ladda ner inne hos Oh Happy Day.

9 kommentarer:

 1. Vilken fin ide och fin söndagsläsning. Ja.. Lugn och frid ska det ju vara kring jul. Jag tror inte våra barn blir gladare av mer paket och mer stress.. Färre paket, mindre stress och mer kvalitet liksom... Ha en fin spånsöndag:) kram kram

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra idé med färre paket. Jag har också många många att fixa paket till, så brukar köpa mina redan på sommaren. Två paket i månaden brukar det bli, då har jag till alla lagom till jul. Och jag slipper julklappsstressen och kan köpa till folk i lugn och ro.

  SvaraRadera
 3. Älskar iden som inte har med konsumtion utan att fånga dagen på ett eller annat sätt istället! En sådan här kalender vill jag med göra!!!!! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken bra idé! Den måste jag komma ihåg när min plutt har blivit större.

  SvaraRadera
 5. Dette var en fin ide! Jeg elsker oh happy day :)

  SvaraRadera
 6. Så söta gran paket. Gulligt
  Ha det fint
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Vilken jättefin liten granskog. Synd att den blir mindre och mindre för varje dag. Så här blir kalendern till mina små troll i år: http://blogg.amelia.se/julhoshelena/2012/11/18/smallig-paketkalender-till-barn/

  Jag är egentligen liiiiite emot paketkalendrar, vill inte att det ska blir för mycket saker men jag kunde inte låta bli. Jag är en större fan av strumpa på julaftonsmorgon.

  SvaraRadera
 8. This is a very nice advent calendar. Great idea!
  Thanks for the share.
  Sweet greet, Martine

  SvaraRadera
 9. Fantastic idea, look so cute!!
  Have a great week!
  X

  SvaraRadera