02 november 2012

rapport från det uppochnervända livet.Igår när en av barnens kompisar mamma kom för att hämta så ursäktade jag röran lite i förbifarten. Runtom den här barnaskaran står dessutom 7 bautakartonger med nyheter till affären. Jamen, sa hon. Det är man van vid, du ska se hemma hos oss... Sen tystnade hon och sa att kanske inte ändå. Och då skyllde jag på den där fotograferingen. För över två veckors sedan... Alltså inte på själva fotogreferingen men att jag inte hade hunnit med. Två veckor går fort. Det vet ju alla.
 
Vi började lite i helgen när vi hade vänner här. De travade som vanligt rätt in i gästrummet för att lämna sina saker. Som var fullt med soffa och soffbord och sådant där som inte skulle vara där. Men sen lekte barnen hästhoppning precis där soffan skulle stå. Så det hamnade på fel ställe ändå.
 
Och sen var det ju höstlov. Och cirkusföreställningar. Och ståpåhänder-träning. Och kojbyggen. Och allt det andra. Då är det lätt att man vänjer sig. Och tycker att det kanske inte är så farligt när allt kommer omkring.
 


För det är ju härligare att spela monopol på en stor madrass istället för vid köksbordet.

 
Det blir liksom en annan feeling på det hela. En bra.
 


Och en halv soffa blir rätt fin efter kojbyggen också. Och precis lika skön fast den står snett och vint och på helt galet ställe.


Och jag vet inte säkert vad som målades vid den här vaxduken häromdagen. Det var något experimentaktigt. Men den ligger ju bra där. 
Hjärtangubbar ritas med fördel på golvet. Så vad tusan. Det kunde varit värre. Och det är det ju, för ni har inte sett resten av det här huset. Men ändå. Det blir helg ändå, var så säker. Ha en fin en, hörrni!

20 kommentarer:

 1. Verkligen ääälskar dina bilder, ditt sätt att skriva. Att du lyckas få något som egentligen är ganska stökigt, helt fantastiskt!! Jag skulle kunna flytta in vilken sekund som helst!
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen jättemysigt ut! Verkligen! kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar värme och så mycket kärlek i ert hus. Fullt av liv med skapande och lek. Helt underbart! Precis så det ska vara i en barnfamilj och då ska det vara lite rörigt. Måste säga att er röra är den mysigaste jag sett.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tänk om ändå vår röra kunde se lika mysig ut. Du kan verkligen få en härlig känsla över dina bilder Sofia.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som ett alldeles alldeles underbart hus fullt av kärlek & fridfulla barn :-)
  Super fina bilder!!

  Jag tror även att detta runtflyttande av grejer, renoveringar etc gör att det hela tiden känns kul & spännande. Tänk den dagen allt är klart. perfekt. precis som ville ha det från början. Vad 17 gör man då? Börjar om igen? ;)

  Tack för en fin blogg!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 6. Sluta be om ursäkt!!!
  Barn som leker, får leka och vara kreativa är väl så mycket mera värt en perfekt ordning och uppradade vid en dator som man så ofta ser! :)
  Underbara och inspirerande bilder som alltid!
  Njut av dina barn, städa hinner du när de blir stora.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Lyssna på alla dina fina kommentarer!! Du är en superkvinna Sofia. Du har så mycket kärlek i ditt hus, underbara barn som du tillsammans med K uppfostrar till att bli underbara människor med bra värderingar. De brås på kreativa föräldrar och får växa upp i en underbar miljö med färg och där de får leva ut till fullo. Kartongerna är det nog bara du som bryr dig om.. och vad är några kartonger? Den som har ett städat hem lever inte sägs de ju.. Jag ääälskar din röra! Den är mysig och jag kom på mig själv med att å så mysigt det måste vara att växa upp hemma hos er. En modern cirkusfamilj :)Du kanske kan be någon yngre tjej som går i skolan eller så att hjälpa till med packning. För att avlasta lite?

  Jag förstår dock ändå stressen.. man har ju någon knäpp idé om att man vill att allt ska ligga där det ska och att sakerna som ligger framme ska vara lite så där fint.. men life is what it is... Bra att du säger ifrån lite och tänker på hälsan. För den är det viktigaste vi har.. stor kram

  SvaraRadera
 8. Men alltså. Vem har inte rörigt hemma titt som tätt!?!?
  ;)

  Och den där vaxduken med allt klotter och färgspill. Superfin faktiskt!!

  Tack för din kommentar hos mig. VIsst visste jag att
  Fideli Sundqvist har vikt!! Och så klart ska hennes namn stå med i nlägget, så nu är det fixat. Tack.
  Hon är ju grym!!!

  Kram och ha en fin helg till dig också, söta söta du!

  SvaraRadera
 9. De bilderna kallar jag städat :) kom hem till mig någon gång bara så där i förbifarten... då ska du få se på uppochner vända huset... :) men jag tycker om det, det är kärlek och vi har ju himla kul hemma också:)
  Kram
  HElena

  SvaraRadera
 10. I love Your blog, your interiors, kids, and pictures :)
  I say heloooo and have a nice day :)

  SvaraRadera
 11. Blir alldeles varm & glad av att kika in här. Det ju så här man vill att barn - och vuxna med för den delen - ska få ha det. Helt underbart.

  Och förresten öppnade jag nyss världens vackraste paket. Tänkte nästan låta det vara bara för att det var så otroligt fint. Stort tack.

  /Pernilla

  SvaraRadera
 12. Helt underbart rörigt!Ett hallgolv med träningsväskor, halvt uthällda och skoberg och grushögar och vedboss från kaminen och, och, och... Känns på nåt sätt inte lika mysigt.
  Älskar dina bilder på din härliga familj!

  SvaraRadera
 13. Så glad att du delar med dig!

  SvaraRadera
 14. Jag tycker det låter helt underbart. Vi hade i flera år gymnastikuppvisningar hos oss när barnen var små. Gissa om det dammade om den madrassen.
  Anita

  SvaraRadera
 15. You bring to me a great feeling of weekend with family and kids. Thank you. The photo's are beautiful.

  SvaraRadera
 16. I so great to see kids playing, drawing just being kids , thank you for showing that.

  Have a lovely weekend!
  x

  SvaraRadera
 17. Sofia, dina kids kommer bli kreativa, free of mind och ha en fin självkänsla. DET är belöningen för att ha det stökigt och projekt på gång hela tiden. Att få ge sig hän och uppleva FLOW (vetenskapligt vedertaget) är viktigt för att komma ner riktigt i varv och att få känna total närvaro.

  Keep up the kaos!
  Kram

  SvaraRadera