27 januari 2013

åretruntlampa.

 
 
Snacka om sega helgen. Jag har satt klockan på sex två dagar i rad och försovit mig lika många gånger. Till tio! Det är länge det eftersom resten av familjen inte hade några som helst problem att vakna av den där väckarklockan. Och sen har jag liksom inte kommit igång. Gäspat mig igenom både det ena och det andra. Sen har jag gått runt och peppat mig själv, att det måste kännas såhär för att man ska inse hur effektiv man är i vanliga fall. Kontrasterna vet ni. Snacka om önske-pepp... Fatta imorgon, det är läge för stordåd med andra ord. Så måste det ju vara, eller?
 
Så därför tackar jag Nomi som räddade den här helgen i bloggsammanhang. Annars hade jag verkligen inte kommit på en endaste liten sak att blogga om. Men nu när hon ändå stod där så tänkte jag på stjärnorna. Den vita som jag  hängde upp här i december  (från Byggfabriken) och som fick byta plats för ett par veckor sedan. Eftersom jag inte tycker stjärnor platsar bara till jul så hänger den perfekt där ihop med den guldiga. Tills nästa jul då den får flytta ner. Kanske.
 

 
Det är verkligen inte varje dag man hittar höga, gamla hattar från London på loppis men plötsligt händer det.
 
 
 
Knappar är som pengar. Nästan i alla fall.
 

 
Det var det det. Då var det väl bara att sätta sig på en stol och invänta det där effektiva och stordåden då. Det är nog minsann det enda raka.

16 kommentarer:

 1. Hej!
  Har nyligen hittat din blogg via en annan med din bland favoriterna.Otroligt fint du har,får massa inspiration!Undrar över vad du fått tag i klädställningen som din dotter har.Hoppas på svar.
  Hälsningar Annette i Uppland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för snälla ord. Klädställningen är ett nytt märke som alldeles snart är på plats i min affär. Hälsar Sofia

   Radera
 2. Vilka fina stjärnor du har:)
  I dubbel bemärkelse!
  Nomi är så fin och vilken härlig söndagsoutfit hon bjuder på!

  Och du.. Jag tror på din teori- Att vila sig i form;)

  Kram och fin söndagskväll!
  /A i Östersund

  SvaraRadera
 3. Tacktacktack. Jag inväntar också stordåd, efter en veckas sjukande. Och under väntan så dricker jag kaffe och läser bloggar... Japp.

  SvaraRadera
 4. Vilka "stjärnbilder"!!!!!
  Verkligen jättefina. Gillar guldstjärnan mycket. Såg den på din bild som var med på Sanctuarys blogg den 18/1 tillsammans med den fina guldkaninen. Vill gärna veta var du köpt guldstjärnan.
  Tack/Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hillevi! Gulstjärnan är loppis. Tyvärr. Jag hittade tre (!) två guld och en silver. Men om jag hittar flera lovar jag att jag ska lägga beslag på dem och sälja dem för maken till poppisstjärna får man leta efter. Ni är så många som undrar. Säkert flera hundra :) Hälsar Sofia

   Radera
  2. Tack för svar! Då vet jag att loppis är min största chans att hitta en själv. Trevlig söndagskväll till dig och familjen!!!
   Hillevi

   Radera
 5. Jag vill se den där lampan som hänger lite längre bort, som är svart och blommg (?) med rosa fransar. Den ser riktigt snygg ut. Har du någon närbild på den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ser den lite här http://mokkasin.blogspot.se/2012/12/och-forsta-december-kom-fortare-vad-jag.html och lite här http://mokkasin.blogspot.se/2013/01/och-sa-var-det-ungarnas-pysselskap.html. Inga bra bilder men lite nära. Den är loppis och faktiskt himla härlig bara för att den är så stor och blommig. Och med fransar såklart :) Hälsar Sofia

   Radera
 6. Gillar skarpt mässings-stjärnan. Har aldrig sett en sådan som inte är "platt" (den där gamla hederliga man har till jul). Nu blir jag så sugen på att börja köpa massa knasiga hattar också från loppisar. Hmm får se hur utbudet här i Barcelona är på den fronten... inge vidare är jag rädd för. Nåja tur att jag får titta in hit och få en dos av det här istället. :)

  SvaraRadera
 7. first pic is like a postcard!

  SvaraRadera
 8. Tack Nomi för att du finns så att din mamma kan inspirera oss andra. Den där vita stjärnan alltså, en sån bara måste jag ju ha!

  SvaraRadera
 9. Otroligt vackra bilder fyllda med inspiration!! Alltså Nomi...vilken liten stjärna :)

  SvaraRadera
 10. Hi Sofia
  I've spent the past two nights reading through translated pages of your gorgeous blog. I was meant to be working but you've distracted me with your adorable family and gorgeous home. Now seems a good time as any to let you know that - I just finished reading through it all and a new post greeted me this morning! Thanks for the endless inspiration - we're still looking for our new home and I've had plans in my head as to how I wanted it to look. Now I have plenty of images to show the husband and builders too - you have managed to make my imaginary spaces a reality. Thank you! x

  SvaraRadera
 11. Var kommer den lilla svarta klädställningen ifrån?
  Tack för en superhärlig blogg!!
  //Matilda

  SvaraRadera