28 januari 2013

och så var det ju det där med presenterna...
Jag kan inte rå för det. Men när man åker några futtiga dagar till Paris (eller varsomhelst) så finns det alltid ett litet gissel. Presenterna. Det är ju såklart att kidsen förväntar sig något när man kommer hem. Absolut inga värstingsaker men såklart borde man ju komma hem med något. När man  dessutom åkt till Paris alldeles på egen hand. Utan de fyra barnen i släptåg (jag lovar er, dessa solo-resor är inget de hoppar högt åt, varför ska ni åka själva?!!) . Och missförstå inte, jag köper mer än gärna små presenter till mina barn. Jag älskar att hitta presenter men jag vill att de ska vara rätt annars kan det vara. Så. Först och främst, jag vill inte bara köpa något för köpat skull. För det andra är det ju sannerligen inte helt säkert att de där fyra perfekta presenterna ligger precis framför näsan på en. För det tredje så hinner man ju inte ränna runt i tusen affärer. För det fjärde så tycker jag inte det är kul att ränna runt i tusen affärer om jag så ens skulle hinna, i själva verket tycker jag det är urtrist. Jag vill mycket hellre sitta och fika med min man. Och äta middagar. Och dricka vin. Och promenera. Och prata i timmar. Och nu lät ju det här som en klyscha av värsta romantikslaget. Men vad sjutton, det är ju precis så. När man väl är hundratals mil ifrån kaoset och där meningar alltid avbryts vid hälften då är det ju lätt att falla dit. I romantiken liksom.
 Så därför tyckte jag att jag var helt smart förra helgen. Vi tog en snabb promenad i snöslasket till La Droguerie och så ägnade vi en timme åt att välja ut de finaste berlockerna vi kunde hitta. Det tar så lång tid för man måste peka, sen måste expediten gå och hämta just den berlocken i någon av de tusen askarna och sen måste man peka igen och så håller man på. Tills man är klar. Sen köpte vi kedja på meter och lås.
Så himla perfekt i presentväg, om jag får säga det själv.

15 kommentarer:

 1. Vi har pratat mycket om det här med presenter till barnen, framför allt eftersom min man reser mycket i jobbet. Ibland kan han vara borta två ggr per månad, det blir rätt många presenter. Så vi kom fram till att om resan är längre än fyra dagar = present till barn OCH fru! HA HA! För jo, presenter vill man ju ha men skämma bort vill man undvika!

  SvaraRadera
 2. Men WOW så fina! Verkligen perfekta presenter! Längtar så tills jag kan börja pysslaa på riktigt med min dotter, nu är hon bara 2, 5 år och har inte riktigt tålamod..
  Men snart.. DÅ ska jag ha nästan lika fina pysselskåp som er, och ordning och reda på pärlor, papper och pennor;)
  Å va jag längtar.

  Åter igen Sofia- TACK för så himla fina bilder och inspiration.
  Hoppas du får en fin vecka!

  Kram från A i Östersund

  SvaraRadera
 3. Ja.. wow säger jag med. Vilken bra, fin, söt, härlig och personlig present liksom. Du är fenomenal på det där.. och så mycket inspiration man får här alltid. Tack och stor kram genom januari och snöslask.

  SvaraRadera
 4. jag dör en gång till (förra gången var det över pysselskåpet)

  SvaraRadera
 5. Alltså wow! man blir alldeles stum av dom där bilderna! superperfekta presenter!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga presenter, både så fina och så valda med omsorg! Och bilderna är fantastiska!
  /Kram

  SvaraRadera
 7. Så fina berlocker! Är förtjust i presenter som kan användas upp. Och dessa var ju helt bedårande!

  Vi renoverar och planerar också för ett riktigt pysselarbetsrum med hyllor, skåp och tutti. Med fyra pysselglada barn och en (vilande) pysseltokig mamma kommer det bli jättespännande. Maken tror att rummet ska användas som arbetsrum och för läxläsningl. Han har ingen aning.....

  Ps min 4,5 åring bor också i Soft Goat-jumpsuiten. Här går den under benämningen "dressen".

  /Beata

  SvaraRadera
 8. De kan ju inte ha blivit annat än nöjda!

  SvaraRadera
 9. Oj, precis alla var ju bedårande! Tala om att man vill plocka fram det gamla berlockarmbandet igen. Även om jag aldrig har varit någon armbandsperson. Jag vill bara ha; en gitarr, en katt, ett alldeles eget Eiffel-torn, en G-klav, en groda och en fjäril, tack. Eller jag tar nog en keps också då - i fall det ska fortsätta regna så här.

  Hihi. Jag kan riktigt se framför mig hur den där stackars expediten skulle få springa fram och tillbaka. Som ett helt berlock-maraton förmodligen.

  :)
  /helena

  SvaraRadera
 10. Underbar present! Men det är klart, det är ju du som valt den liksom.

  SvaraRadera
 11. Den perfekta presenten ju, måste jag testa nästa gång ;-)
  Tack för all inspiration och alla vackra bilder du outtröttliges bjuder på!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Ljuvligt... :) //Carina

  SvaraRadera
 13. Toppenfin present till barnen!!! Hoppas att ni även kunde förlora er i romantiken..... Paris där inget särskilt behöver hända men ändå gör det på något vis. Bara man vågar gå lite vilse så brukar det bli magiskt.
  Lycka!!!/ Hillevi

  SvaraRadera
 14. Verkligen perfekt! Och så härligt att få vara lite i Paris, längtar så mycket efter den staden. Ofta! Det ska bli så roligt att ta med lilla Elis dit sen också. Längtar. Kram Elina

  SvaraRadera
 15. Kjære Sofia. Jeg må bare si, som så mange før jeg, at jeg elsker bloggen din. Bildene dine taler så rett til hjertet mitt. Og teksten er så lett og naturlig, som om du snakker med meg. TAKK for bloggen din. Takk for alt du skriver og deler.

  Jeg er selv mamma til 4, og noen ganger så tror jeg at ingen i verden kan vite hvordan det er å ha 4 barn. Både rot, kaos, mas, krangel. Men også den enorme kjærligheten jeg har til disse 4. Det er så mye av alt! Men jeg vet at du vet. Det er ikke så mange som blogger om å ha 4+ barn. Takk for at du gjør det!

  Jeg måtte bare skrive dette til deg i dag. Jeg blogger jo jeg og, fra mitt lille hus. Vi har ikke et så fantastisk stort og flott hus som dere, men vi har et bittelite hus fra 1810. Litt for lite, litt for trangt, men vi har det så bra og vi er takknemlige.

  Ha en fin dag, Sofia. Jeg ønsker deg all mulig kjærlighet og varme denne dagen. Klemmer fra An-Magritt

  SvaraRadera