09 januari 2013

och så var det ungarnas pysselskåp.

 


Precis när vi kommer upp från trappan till vår övervåning hänger där ett skåp. Från början är det en anslagstavla för tidtabeller som hängde i gamla stationshus. Ni vet, sådär gammaldags inglasat. Men som vi byggde om till ett skåp med lite mer djup i. Och här brukar vi mest ha porslinsfigurer och sådant man blir glad av.
 
Men efter jul gjorde vi alltså om och ställde in det snyggaste pysslet. Färgtuber, limflaskor, lera och allt som inte får plats finns kvar i det andra skåpet, det utan glasdörrar. Som för övrigt är proppat ändå så vi var i stort behov av mer lyxig pyssel-plats. Så vi valde ut det tjusigaste. När vi nu ändå fick chansen.
 
 
 
 
Och det blev lite härligare såhär.
 
 


Och det fina är att det aldrig går att missa.
 
 


Sedan kan någon av de  bästa böckerna stå där. De som egentligen är för svåra (de är på engelska) för ungarna men lyx-bläddrande för alltid något gott med sig.
 
Som sagt, bästa böckerna. Sew La Tea Do och Make Hey av väldigt kreativa och begåvade Pip Lincolne från Meet me at Mikes.

Och de där småsakerna. De viktiga, som en liten delfinbjällra eller en vacker knapp. De syns så mycket bättre i glasskåp. Mycket bättre än längst ner i lådorna, under en massa papper, saxar och lim. Självklart. Men det är bra, man vill ju inte gå miste på en delfinbjällra liksom.
 

36 kommentarer:

 1. Wow! Vilket fantastiskt skåp!

  SvaraRadera
 2. men åh. sofia.
  nu tror jag ni överträffat er själva.
  underbart.
  UNDERBART.

  (jag vill också ha ett sånt skåp!!!:)

  u.

  SvaraRadera
 3. Oj, vad fint det blev! Det där inspirerar garanterat till mer pyssel! p.s. dom där två röda burkarna som du har - jag har en likadan sån som vi har kaffe i, den var min gamlamormors gamla kaffeburk, så det är lite kul att se den på er pysselhylla också!

  SvaraRadera
 4. Otroligt fint. Vilken drömhörna!

  SvaraRadera
 5. Herregud vad fint!!!! Jag vet nog ingen person som ger så mycket inspiration som du. Allt du rle vid blir ju guld, typ:)
  Helt fantastiskt snyggt och sätter verkligen igång pysselsuget liksom. Heja!

  Kram Nanna

  SvaraRadera
 6. rle=rör skulle det så såklart

  SvaraRadera
 7. Vilken lyx att ha pysselgrejerna (och sånt snyggt dessutom) på rad så. Bara att inspireras och gå och ta. Och inte glömma bort det för det står inträngt längst in i ett skåp. Önskar att jag hade lite mera plats...

  SvaraRadera
 8. Oj vilket härligt och fint pysselskåp. Man vill ju bara sätta igång och pyssla!

  SvaraRadera
 9. Åh herrejösses vad det kliar i ens kreativa pysselfingrar när man skådar detta skåp......är avis på dina barn! Krams m

  SvaraRadera
 10. UNDERBART pysselskåp och så behändigt med glasdörrar framför så man slipper dammet men ser härligheterna!

  SvaraRadera
 11. Oh a just fell in love with that lamp on your ceiling! I adore that kind of vintage lamps with fringes. :)

  xxx Peeta from:

  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  SvaraRadera
 12. Gud. Jag önskar att jag hade dig som mamma då jag var barn. Vilket fantastiskt hem och kreativ tillvaro du ger dina barn.

  Kram!

  SvaraRadera
 13. helt lovely:)mvh Sara P

  SvaraRadera
 14. kreativiteten blomstrer sjå deg!!! ;)

  herleg!

  SvaraRadera
 15. Tjusigt, tjusigt! En vacker dag skulle jag med vilja botanisera i ett sådant skåp och låta barnens kreativitet flöda!!

  SvaraRadera
 16. Oj så mycket fint! Det blir nästan svårt att använda när det står där och ser så snyggt ut!

  SvaraRadera
 17. Underbart! Jag skulle vilja bo med dig ;-)

  /Emma W

  SvaraRadera
 18. Fantastiskt! Och så älskar jag vassamlingen och lampan också!

  SvaraRadera
 19. Kanonfint - verkligen en inspirerande samling av fina saker!

  SvaraRadera
 20. Så alldeles fantastiskt ljuvligt! Att bara stå och titta på och plocka lite till ett pyssel. Mina barn skulle älska det (läs: jag. JAG skulle älska det!!)

  SvaraRadera
 21. Nej, vad fint! Ett sånt vill jag också ha!!

  SvaraRadera
 22. Så fint!! Jag blir så pysselsugen :))) Anna

  SvaraRadera
 23. jag skulle dö för att fåha ett sådant pysselskåp. OMG ett sådant ska min Inez få när hon blir lite större (hon är bara 2), ska nog börja samla delfinbjällror redan nu he he

  SvaraRadera
 24. Vilket underbart skåp och fantastiskt pyssel! Man blir blad och pysselsugen bara av att se det. Tack för inspirationen, måste allt ta tag i min pysselhörna nu!

  SvaraRadera
 25. Men herrejisses vad fint. Tänk att få vara era barn alltså...

  SvaraRadera
 26. It really ought to be part of the constitution that all homes should have a magical cupboard just like yours. Only trouble would be that nobody would ever get any work done!

  SvaraRadera
 27. Men åhhhh va härligt kreativt! Och superfina bilder! Allt gott till dig och dina lyckostar till barn;) Kram Fru Vintage

  SvaraRadera
 28. Jag kan inte föklara hur mycket ja älskar ert skåp. Synd att man bor så trångt. Du har ju så mycke bra tips=)

  SvaraRadera
 29. Vilken skattsamling!! Nån dag ska jag också ha ett onödigt vackert pysselskåp!

  SvaraRadera
 30. Ibland, men bara ibland hittar man den där bloggen som är helt underbar! Din blogg hittade jag idag via Amelia av en ren slump.

  Låg på Uddevalla sjukhus för att få cellgifter och skrev genast ner din adress och väl hemma blev jag så glad och inspirerad av alla dina fina bilder....

  Det roliga är att jag har en liknande hylla med burkar och snören och band och tyger och knappar, och pennor och penslar och målade plåtburkar, och och...härlig förvaring som ska få synas helt enkelt, dock inte helt klar än. Började göra iordning den innan jul och ville så mycket...

  Varför vill man allt helt plötsligt innan jul som är prio 100 lixom...hmmm
  Kreativitet kan man inte gömma i lådor för då föds sällan något ur det.

  Kanske jag också gör ett "förvaringsinlägg" på min blogg någon dag när andan faller på och att jag fått fram alla fina burkar ur pysselskåpet...

  Din blogg ska jag lägga som favvo! Tusen tack för inspirationen att vilja orka mer!

  SvaraRadera
 31. Jäklar vilket kreativitetsskåp! Alla mina pysselsaker ligger intryckta i påsar i garderoben, och då är det svårt att få överblick över ens kreativa idéer. Men ibland blir det ändå. Men när vi flyttar till större, då ska jag ha ett pysselskåp i glas...eller flera.

  SvaraRadera
 32. Hej!
  Men ååh vilket fantastiskt pysselskåp! Vi bor litet, så här finns tyvärr inte utrymme för plankning ;-) , men jag såg nya små vita väggskåp i trä med glasdörrar på Åhléns idag, ett par sådana kanske man skulle kunna få upp på en vägg någonstans.. Har man sådär snygga pysselsaker kan man ju inte ha dem osynliga :-).
  Vilken fin inspiration man får hos dig!
  /MammaT

  SvaraRadera