19 februari 2013

kompis-posters.Jag är ju svag för affischer av olika slag. Det märks ju om inte annat i affären. Ofta när jag står och evighetspackar blir jag glatt förvånad när jag ser hur många väljer ut de allra finaste kombinationerna. Ibland oväntade, som jag inte ens tänkt på själv. Men så när jag lägger ihop dem så ser man att wow, snyggaste tavelväggen  på gång någonstans.
 
Därför slog det mig igår att den alldeles nya The sky´s the limit (här i 50x70 ram med passepartout)  av Johanna Högväg och Highway Design skulle få några kompis-posters. Lite färgmatchade sådär. Söta sjömannen Carl från Sammy Rose var given (40x50 ram med passepartout), superhärliga världskartan från Famille Summerbelle, och mini-prints från Fine Little Day (20x26 ram).
 
Påtal om passepartout. Jag tror man ofta glömmer bort denna lilla utmärkta pappersark-utfyllnad. Man letar sig galen efter de rätta, exakta måtten och formgivare anpassar sig efter standardmått. Men tavelväggar med dynamik är tjusigt. Och att kunna välja samma storlek på ramen, som tex här i liggande och stående men ändå kunna använda sig av ett mindre print är perfekt.
Jag fick frågan här på bloggen om just tavelväggar. Och jag lovar ett inlägg om bara det, jag samlar lite först bara. För finns det något större kapitel än just tavelväggar? Det finns ju just inga regler att följa. Mixa, matcha, följ en röd tråd eller gör precis tvärtom, häng dem högt, häng dem lågt. Själv är jag högst oplanerad när det gäller. Tänker väl mest att det mesta går att flytta och sen pratar vi inte mer om våra tusen miljoner spikhål på väggarna. Men som sagt, tavelväggsinspo kommer snart.
Och det här är något så alldeles väldigt fint som hundra miljöbästa stjärnor från Japan. Och vad man kan göra med dem ska ni få veta alldeles snart. Men som Viggo sa nyss:

Å, kan jag få bygga regnbågs-domino??
Bara en sådan sak.

Psst! Stjärnorna kommer i affären vilken dag som helst!

9 kommentarer:

 1. Are you looking for the stars dominos ? I have them in my shop here http://www.lepingouindelespace.com/kiko,us,4,KI006.cfm
  And I love love this space !!

  SvaraRadera
 2. Så fint, och fint med blått kände jag nu!!! Kram Elina

  SvaraRadera
 3. Kul med mer tavelväggstema, det ser jag fram emot!

  SvaraRadera
 4. Nämen Johannna Högväg - henne känner ju jag! Hurra!
  /M

  SvaraRadera
 5. Shitpommfritt vad du är bra Sofia! Tavlor och stjärnor, finheter så det förslår.

  SvaraRadera
 6. Oh that world map is really cool!

  SvaraRadera
 7. Ska du börja sälja de där stjärnorna? Jag MÅSTE ha dem :-) Underbara bilder som vanligt!

  Med vänlig hälsning,/Emma W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emma :) Ja, stjärnorna ska in i affären vilken dag som helst. Jag har dem här, ska bara plåtas! Hälsar Sofia

   Radera
 8. Gillar att tapetens sjötema går igen hos sjömannen! Sött värre :)

  SvaraRadera