26 februari 2013

smått och hemmagjort.Jag och min svaghet för små presenter. Övertygad om att det inte behöver det vara så himla storslaget alla gånger, det är ju liksom inte där det sitter.  Ganska ofta ser jag den där present-ribban höjas till skyarna och jag funderar lite på hur det blir där i ändan av slutet. Har man glömt då tillsist, att lyckan kan sitta i det lilla? Som i en rulle med vackert band. Ett nytt, ett gammalt eller ett hemmagjort.
Jag skrev om hemmagjorda band här men det tål att skrivas igen, det är så lätt och ibland hittar man ju inte det där finaste bandet. Det är egentligen bara tyget det hänger på. Sen behöver du bara ett strykjärn.Och så får ni ursäkta att det här Liberty-tyget har gått lite följetong här, men låtsats att det är annorlunda. Riv en remsa tyg. Tänk på att det färdiga bandet blir en fjärdedels bredd av den ursprungliga remsan. Om du vill ha längre band är det bara att skarva några remsor (med en symaskin då såklart). Vik sedan remsan på mitten, fukta den rejält med vatten och stryk sen som en galning så det blir skarpa veck.
 

 
 
Efter mitten-strykningen så viker du in kanterna mot mitten och stryker vidare. När du sedan är klar och vecklar upp bandet helt så ser det ut som till vänster på bilden, med tre strykveck. Och har du bara vikt upp det halvvägs som den högra bilden. 
 
Men ihopvikt och färdigpressat, såhär!
Förresten så kan man köpa trådrullar i affären nu. Här är de!

 

10 kommentarer:

 1. Har du verkligen skrivit om detta förut?! Nä, nu tror jag minsann att du har HELT FEL. Jag följer dina inlägg slaviskt, näst intill religiöst. Ja, totalt ohälsosamt noga följer jag dina inlägg och jag har helt missat detta. För det är ju briljant och min hjärna göra flick-flack och jag pinnar hej-vilt. Tjo vad bra. Och jag behöver inte ens konka fram symaskinen, bara strykbrädet. Känns som en fis i rymden jämfört med min blytunga Bernina.

  Svävar ut lite som vanligt - ville nog bara säga....

  ...tack!

  SvaraRadera
 2. Håller helt med - det är tanken bakom gåvan som är det viktigaste. Jag skulle bara älska denna present!!

  SvaraRadera
 3. Så underbart vackert! Egna band brukar jag göra då och då, men bara i exakt samma sekund som jag behöver dom, för jag har ju ingenstans att förvara dom annars. Men nu... när du säljer de ljuvligaste trådrullarna i butiken skulle jag ju ha någonstans att göra av dom. Underbart! Vackert! Ljuvligt!

  SvaraRadera
 4. fantastiskt fina och vilken inspiration. Hoppas du får finaste tisdagen,

  kram kram

  SvaraRadera
 5. När dagen är tråkig och inspiration försvunnen brukar jag kika in på din blogg och sen brukar det kännas mycket bättre. Tack för att du tar så fina bilder, visar så mycket underbara saker och uppdaterar ofta, för jag kan inte få nog :) Kramar Tina

  SvaraRadera
 6. Alldeles alldeles ljuvliga! Så glad för mitt fina band, tusen tack!! Axx

  SvaraRadera
 7. eller så är man lite lat och använder en snedslåvikare. Finns i lika bredder.
  ex http://butik.jofotex.se/visa_produkt.asp?t=Big%20seam%20binder&id=350&lang=sv

  nilla

  SvaraRadera

 8. Absolutely adorable & completely appealing. Small things that will last a long time. Thanks for the inspiration :)

  SvaraRadera
 9. Underbart inlägg! Jag håller med om att det lilla är ofta det bästa. En hemgjord gåva är absolut bäst. Nu måste jag göra band :)

  SvaraRadera