09 februari 2013

vackert och bara så himla vackert.


Det här är så vackert. Och äntligen på plats i affären. Begåvade illustratören Jonna Fransson gör fantastiska prints som träffar mig rakt i hjärtat. Organiskt och på riktigt.  Mjukt i både färg och form. Och bara så vackert. Igen.


 
Picture: Andreas Larsson
 
 
På Stockholm Furniture Fair och i Greenhouse premiärvisades och invigdes vandringstutställningen Ung Svensk Form.  Här fanns Jonna med bidraget "Hun giver mig intet tillbage" . Jonna blev en av de tre pristagarna med sitt bidrag. På Jonnas blogg kan man läsa motiveringen från juryn som löd så här.
 
 
" Hypnotiserande blyertsstreck som skapar en stilla elegans och en hand som berättar en kärlekshistoria om hjärtan och sten och platonisk kärlek. Oklanderlig perfektion och melankoliska dagboksanteckningar får betraktaren att landa på ett isflak i norra Atlanten och räkna fräknar på eskimånäsor."
 
 
Vackert ska vackra ord ha.
 
 
Utställningen Ung Svensk Form åker nu land och rike runt. Första stopp är Form/Design Center i Malmö 16/2–31/3


9 kommentarer:

 1. Ja, de är fantastiska! Man kanske skulle samla sig till ett litet - klick :)

  SvaraRadera
 2. JA ...verkligen bara sååå vackra !!

  Kram

  Pernilla

  SvaraRadera
 3. Ja, jag håller med! Det är sagolikt vackert!

  SvaraRadera
 4. Har ju den där. Men det är lite skumt för det står att den är 50x70 men det funkar liksom inte? Eller så var jag jäkligt trött när jag försökte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är en helt ny upplaga, med nya mått. Tror att den tidigare hade ett lite mer "knepigt" mått. Så det står nog helt rätt till med dina måttobservationer ;)

   Radera
 5. Ja, alltså. Jonnas illustrationer... Det är bara nåt speciellt med dem allihopa. Det kommer fram känslor i hela kroppen och man blir berörd. På ett bra och fint sätt liksom.

  SvaraRadera
 6. Har definitivt en sådan på önskelistan! Ljuvlig!

  SvaraRadera