05 april 2011

niamaj.


Det vackraste är ofta det enklaste. Så skriver Niamaj på sin hemsida och det stämmer så väl in med de finaste leksaker jag någonsin sett. Vackert in i minsta detalj. Som små konstverk att spara för alltid. Leksakerna lanseras idag och jag har fått den stora äran att visa leksakerna under morgondagen. Det känns som om jag har en skatt till låns."Med serien Lugn vill Niamaj skapa en skön känsla i kroppen för barn - både när de tittar på, känner på och leker med sakerna. Den vita färgen öppnar upp fantasin och kreativiteten i leken. Varje träleksak är unik eftersom de är gjorda för hand. Den skurna ytan och de mjuka formerna ger känslan av en ädelsten. Serien Lugn tillverkas med hänsyn till miljön. Drömmen om naturen är härlig. Att sitta på bordet i sitt rum, hemma i storstan eller på landet, och fiska."

Det är precis lika fint som det låter.

Fotografi: Niamaj

7 kommentarer:

 1. Det ser väldigt vackert ut - som små konstverk. Verkligen en kontrast till alla fula plastleksaker i grälla färger som finns överallt.

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart litet fiskspö! Blir lite nyfiken på om dina barn går igång på leksakerna i samma utsträckning som vi vuxna?!
  Ha en skön kväll!
  Cecilia

  SvaraRadera
 3. Det låter fint, som poesi. Om jag vore liten skulle jag vilja ha ett sånt fiskespö, absolut!

  Ha det fint.
  Kram Elina

  SvaraRadera
 4. I love it - poetic and stunning at the same time. Brilliant. I just found your blog, and I love it - following you now, I hope you come and see me sometime, maybe you'll like what I do and follow me too ;O)
  A xx
  http://anyaadores.blogpsot.com

  SvaraRadera
 5. Lycka till i morgon!! Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Åh så vackert! Precis vad som behövs i utbudet av leksaker. Största kramen/Malin

  SvaraRadera
 7. Så ljuvligt. Kontrast mot allt annat skräp i leksaksväg.
  Elin

  SvaraRadera