16 april 2013

just precis nu.


Igår kom inte våren. Men idag tror jag minsann. Jag visste att den behövde en tävling till skjuts. Det har ju ingenting alls att göra med kuddhögen därborta. Ville mest tala om att de är här nu. Kuddarna.


Det är ju något alldeles särskilt med fler än hundra kuddar på samma ställe. Tänk om man bara kunde putta ned dem från bordet och sätta sig där. Alldeles still. Och bara sitta. Det hade varit fint.

 
Det här lampan hängde alldeles i skymundan förut. Man såg den egentligen bara om var en gäst i vårat hus. Bra för gästen, synd på lampan. Och för oss andra, det är kanske min finaste lampa nämligen. Som tur var hade vi ju gjort ett eluttag där uppe i taket. För jättelänge sedan som har varit säkrat med svart tejp i fem år. Så den bytte plats och nu ser jag den om jag vänder huvudet mot vänster. Och det där knutna bandet... Det ska ju verkligen inte vara där om det inte vore för att hela kupan ramlar ner annars.
 
 

Där till vänster är också högar just nu. Av hyllsaker.  Ni som hittar mig på instagram vet ju bestämt varför.
 De här hyllorna blev jag så in i vassen trött på. Så de hänger inte där mera. Efter sju sorger och åtta bedrövelser hänger där något annat. Eller så illa var det såklart inte men först blev det hela för lågt, sen för högt för att min man tyckte det var onödigt att flytta upp sådär yttepyttelite som jag egentligen tyckte. Men tjugo skruvhål senare och ett fasligt kånkande blev det perfekt. Men eftersom det var två saker som skulle bli en sak och de hade olika färg och en glipa emellan så ska min pappa få måla lite först. Han är bra på sånt. Sen ska ni få se. Det blir härligt faktiskt. Ha en fin dag i våren, det var då alldeles fasligt vad jag har längtat kände jag precis.


 

19 kommentarer:

 1. Vilka härliga inspirerande bilder som väcker intresse! Vilket kuddhav, som ett kuddforteparadis för vuxna! när jag var liten tog jag ofta alla kuddar jag hittade och byggde ett fågelbo åt mej som jag lade mej i, just det känns det som att man vill göra när man ser den där kuddhögen! och den där lampan - bedårande. Ha en fin vårdag du också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å fågelbo av kuddar, så vill man ju ha det!

   Radera
 2. MeN alltså... Man kan verkligen drömma sig bort hur långt och hur länge som helst i ert hem. Skulle vilja gå på upptäcksförd i ert hus! Och jag önskar jag hade den där energin som du har. Åh vad jag känner igen det där att några millimeter kan bestämma om något känns helt rätt eller alldeles fel. Och hur den andra tycker att det inte spelar nån roll.... För det gör ju det. Dom där kuddarna är verkligen underbara! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen på upptäcksfärd om du har vägarna förbi! Och kaffe! Kram!

   Radera
 3. Patricia Franzén16 april 2013 10:34

  Åh, kuddarna!!!!! Har du sett mitt mejl om att lägga på en beige på tidigare beställning? Funkar det, finns det i lager? Och i så fall, går det att lägga på den gamla ordern eller behöver jag lägga en ny?

  SvaraRadera
 4. Hå hå ja ja! Här är ju allt alldeles gudomligt som vanligt! Kuddarna väcker habegär och för att inte tala om den tjusiga lampan. Jag kämpar med att få lägga om ett golv här hemma men möter på trist motstånd av min man... tänk att man inte bara kan fixa allt själv på en halvtimma eller så...
  Ser fr4am emot att se resultatet i ert vackra kök, Ha en bra dag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trista motstånd från mannen är aldrig kul, hahaha! I know the feeling. Det är ju liksom lika olika på peppnivån sinsemellan : )

   Radera
 5. Åh, har ni sol också? Här är det ingen sol men det är ganska varmt... så det är väl vår. Det behöver ju inte vara sol bara för att det är vår ;-) Superduperfina kuddar, man skulle ha ett gäng såna hemma! Ha en fin vårdag. Kram Elina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite samma här, blåst o regn men varmt!
   Kram!

   Radera
 6. Har inte hunnit kolla instagram idag, är nyfiken på vad som händer i ditt kök? Och dessa fina kuddar... Kanske blir det vår nu!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ser inte så mycket mer på instagram ; ) Men snart!
   Kram!

   Radera
 7. Åh, där är de ju... De vackraste assietterna jag någonsin sett. De med turkosa lejon. Har du tips på vart jag kan hitta dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mya! Jag kanske kan hjälpa dig med assietterna fast det är inte säkert, men jag kan kolla i alla fall. Maila mig! De är från Designista. Hälsar Sofia

   Radera
 8. Hej, vi renoverar hemma och jag tycker att ni har så vackra golv!
  Är de lutade, såpade eller kanske hårdvaxoljade?
  Tusen tack för inspirerande blog!
  Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara! De är vitoljade och lutade. Om du mailar mig så kan jag skicka dig ett mail om hur vi har gjort, jag har ett färdigt : )
   Sofia

   Radera
 9. Ljuvligt med en sån mängd kuddar!

  SvaraRadera