08 april 2013

mokkasin presenterar : Numero 74


 

Pictures: Numero 74, Wand Kujacz for Numero 74, Mokkasin
 
Jag har så länge tänkt att presentera fler av affärens varumärken, men dagar flyger fram. Men nu är det dags för första delen i det som är tänkt att bli en liten presentationsrunda...
 
Första gången jag läste om Numero 74 var i Papier Mache för ett par år sedan men det var inte förren i höstens Paris jag kärade ner mig alldeles. Deras monter på Maison Objet var helt perfekt. Förutom att där stod ett gäng med fantastiskt rara människor så var det lite som egen värld. Färgskalan, vintagetänket, möblerna och textilierna.  Fantastiskt vackert, nästan lite sådär sagolikt poetiskt mellan varven. Utan att för den skull bli överdrivet. Och det där extratänket som jag är upp över öronen förälskad vid. Att någon tar sig tid och lägger manken till att göra det lilla extra. Som god jul hälsningar som ser ut såhär och produkter med bjällror och tofsar och stjärnor och oväntade sömmar och små överraskningar. Jag frågade Poupy, designern bakom Numero 74 om detta, om att se det vackra i det lilla och i det högst vardagliga.
- I never think about that, i have the amazing chance to work in a country with beautiful people, a small structure that makes everything possible, i do it by myself the first sample like it for my son or my niece...and like in a dream everything come true a few months after...lucky me
 
 Så här är historien om Numero 74.
 
När Nancy från Italien födde sina tvillingar Giovanni och Alessamdro erbjöd sig hennes franska kusin Poupy att inreda de små barnens rum. De två kusinerna letade land och rike runt men fann inte vad de sökte. Där och då (2009) föddes Numero 74, handplockade vintagemöbler från vida världen och egna kollektioner med handgjorda textlier och möbler.
 
Numero 74 lägger stor vikt på etik och moral. All produktion sker för hand i Thailand av erfarna hantverkare, varav de allra flesta tillhör kvinnnliga kooperativ. Det är också här all textiltillverkning sker och man följer hela produktionsledet för början till slut. När jag frågar Poupy om produktion och etik så är svaret givet - Fair trade, yes for sure, everybody in the chain as to be happy from the beginning to the end!
 

 
Numero 74 har visionen att tilltala både barn och dess föräldrar, precis såsom jag vill se sakerna som finns i min affär. Att saker ska har en evighetslång livslängd och ska kunna hänga med för alltid. Byebye slit och släng. Och det såklart att en liten barnsäng växes ur men då ska den kunna sparas till en annan tid och plats.

 
Jag älskar färgskalan i alla Numero 74´s textilier. Jag frågar lite om valet av färger , kanske hade jag förväntat mig svaret i det franska eller italienska arvet. Men det är i de råa textilierna i Thailand man finner inspirationen och valet av färger.
 
 
 
 
 
Jag frågar också Nancy var hon finner sin inspiration.
 
 - No shopping, no magazines...nature, love and kids, that's enough.
 

 


 
Slutligen frågar jag lite om hur Numero 74 vill uppfattas,


Love, Love, Love...
this is the only way, through creativity, love of people around....
this adventure "n°74" is a gift of Love
 

 

I affären finns redan kuddar, plädar och bedårande girlanger av alla de slag från Numero 74. Den underbara lilla tältsängen Small Camp Bed , som är precis lika perfekt som en liten sittplats till kidsen (vi har vår i vardagsrummet fast mest är den en flotte på stora, vida havet)  som en extrasäng för övernattande kompisar. Under april kommer också fler färger i plädarna, små barnfiltar, små kuddar, tatamis och klädställningar. Och alla ni som väntar på de stora kuddarna, de är påväg!
 
 
 

11 kommentarer:

 1. Kommer de fina girlangerna med bjällror in igen snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer igen men tyvärr inte i sändingen i april. I och med att Numero 74´s saker är handgjorda så har de ganska lång leveranstid oftast. De görs efter beställning och 2-3 månaders väntetid är inte ovanligt. De är beställda men jag har ännu inget bekräftat leveransdatum.
   Sofia

   Radera
 2. Tack för intressant inlägg om Numero 74! Gillar den genomgående mjuka färgskalan och framförallt helhetstänket med Fair Trade.

  SvaraRadera
 3. I'm frequently to blogging and I really appreciate your content. The write-up has truly peaks my interest. I'm going to bookmark your website and keep checking for new data.

  3D Architectural Rendering

  SvaraRadera
 4. Nu måste jag bara vara lite besserwisser här, men silke växer inte vilt, utan kommer från larver (som iofs sitter på växter, kanske det de menade?). :) http://sv.wikipedia.org/wiki/Silke

  Med det sagt; fina saker! Jag gillar speciellt den virkade girlangen, så himla fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Såklart ska det vara rätt. Det blev visst en något snurrig översättning där runt midnattssnåret ; ) Egentligen visste jag hur det låg till men tänkte inte alls på det, så tack!
   Sofia

   Radera
 5. Jättespännande produkter! :)

  SvaraRadera
 6. Hej Sofia!

  Har du en webb burik eller en i din hemstad.
  Finns sängen där?

  Undrar Petra

  SvaraRadera
 7. Nydelige ting! Liker bloggen og butikken din SÅ godt! :-)

  SvaraRadera