16 augusti 2013

jag kan inte få nog av den där gula...

 
 
Idag tänker jag lite på dukning. Och om vad jag gillar för stunden. Och så grämer jag mig lite över att den här 20-talsklänningen inte är en duk. Å andra sidan är den ju fasansfullt vacker som klänning men den sitter inte som en smäck. På mig i alla fall. Men om jag hade varit lite mer timglaskurvig, då så.
 
Jag letar vidare efter färgade vinglas och det började arta sig. Blommiga tallrikar har jag gott om vid det här laget men den där det är min vackraste. Eller jag gav bort den till min man. Fast vissa presenter har man ju inte ensamrätt på och det är bra.
 
 


Keramikkärl från sjuttiotalet är ju inte direkt högattraktivt på loppis. Och kanske ser de rätt trista ut där de står i skuggan av allt gnistrigt kristall. Men det fina är, att så fort man langat fram den där 5-kronan och har den i sin ägo då blir de fina som i ett trollslag. Ut ur skuggorna bara så fixar det sig. Den här glaserade vasen är min bästa besticksamlare. Och mellan tallrikar kan man ju lägga små virkade dukar annars lägger man direkt på bordet. Och det är ju nästan en skam på handarbetet men förstår ni hur fyndiga de är?


 
 
Så mera avdammat sjuttis och lite mässing på det.
 
Fin fredag till er!
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Very beautiful flowers. I guess that plate is by Arabia, isn't it? Thanks for sharing!

  SvaraRadera
 2. Som jag önskar att jag hade typ fem skåp extra hemma att bara fylla med massa loppisshoppat porslin och glas. Så man liksom kunde variera dukningen nästan i alla oändlighet med olika finheter. :)

  SvaraRadera
 3. Sy om klänningen till en kjol!

  Kram,
  Lina

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken härlig, mysig och personlig blogg du har! Det gillar jag! :)

  SvaraRadera