01 augusti 2013

waddler.

 
 
Waddler - så himla härligt! På alla sätt och vis. Jag är störtkär i bilderna, kläderna är urvackra och inte minst, sättet de tillverkas på. Ännu ett märke som bara är precis som man önskar, som tar hänsyn till hela alltet. Till vår jord, människorna och djuren. Hurra på det, kort och gott.
 
Waddlers kläder tillverkas i Bolivia. Genom att ta till vara på kulturskatter i form av århundriga hantverkstraditioner är lokalbefolkningen involverad till hundra procent i hela tillverkningsprocessen. Precis såsom Numero 74 skapar man små kooperativ hemma i byarna där män och kvinnor tillverkar plaggen. Familjerna får säkrade inkomster, barnen skolgång och allt det där bra som man önskar av världen.
 
Waddlers kläder tillverkas i ekobomull och alla handstickade plagg i garn från Alpacor. Och själva Alpacan då, vilket fantastiskt djur.  Ett inhemsk djur vars kvalité på ullen är fantastisk, ett av naturens finaste fibrer, nästan som kashmir kan man visst säga. Eftersom de alltid har bott där i Sydamerika och betat loss uppe bland Andernas hårda klimat, så är ullen den bästa för att värma i iskall kyla. Det har man sedan länge tagit vara på i kläder bland lokalbefolkningen, nästan alltid kan man tänka sig. Och nu stickas alltså allt fint i Waddlers kollektioner. Det fina i kråksången är också att Alpacan har mjuka små vadderade fötter som inte sliter på själva jorden och ömtåliga ekosystem.  Prima.
 
 
 
Så här kommer en sneak peek på hösten och vinterns kollektion.
Älskar.
 
 
 

 
 

4 kommentarer:

  1. Snälla du! Kan du inte ta in till affären så lovar jag att köpa massor till nya bebisen och 4-åringen!
    /Vanessa

    SvaraRadera
  2. Så fina!Vart kan man köpa dessa kläder ifrån?Såg fint ti både mim stora o lilla :)

    SvaraRadera