30 augusti 2013

rifle paper co - lycka!


 
Och så har vi då äntligen fått Rifle Paper Co på plats i affären. Och nog för att jag alltid kärar ner mig mer eller mindre i saker från affären så slår nog det här nästan alla rekord.  Det är så himla lovely. Jag önskar mig allt. Jag kan omöjligt välja mina favoriter för allt är precis lika fint. Det är liksom galet fint ända ut i fingerspetsarna, om man nu kan säga så om papperssaker. Men ni fattar.

 


Rifle Paper Co skapas i Winter Park, Florida och bakom allt står paret Anna och Nathan Bond. Anna är designern bakom allt och hennes handmålade illustrationer är något av de vackraste jag vet. Till och med ett litet vykort är som den vackraste lilla tavla.
 
Produkterna är tryckta i USA och de allra flesta lokalt i Florida och hela kedjan, såväl kontroll och förpackning sköts för hand. Pappret som används är FSC-certifierat och man är noga med att se till att tryck och annat material är miljövänligt på alla sätt och vis. Kvalitén är superhög och det märks vill jag lova.
 
 
Fingertoppskänslan. Det är när varenda liten millimeter är fin. Hur du än vrider och vänder på det hela. Som när anteckningsböckers fina inte slutar med framsidan utan fortsätter hela vägen in. Som den lilla resejournalen. Å!
 
 
 
Kan ni tänka er att rosorna är från min egen trädgård?
 Om ni skulle känna mig så skulle ni hålla med om det hela var hemskt märkvärdigt.
 

Alla prints är skapade från en original gouache målning av Anna Bond. Och städer som Paris, London, Amsterdam, New York, Istanbul och Rom.  
 
Och ser ni telefonblocket? Det är just sådana här små lyxiga presenter jag vill ge alla jag känner. Mer vackert i vardagen har ingen blivit olycklig av.
 

Pappersarken. Å! Igen.
De är helt underbara som paket men sätta dem i en ram på väggen...
 Jag har redan gjort det.
 Å! Igen..
 
 
Blommor på mörkt, megavackert.
 
 
Vykortstavlor var det.
 
 
Jag gick så överstyr i fotograferingen här idag. Jag hade tänkt att sluta men kunde bara inte. Jag vill plåta allt och vrida och vända på det. Men jag fattar ju att det här blogginlägget redan är i längsta laget.
 
Men ändå. Jag måste bara... Det är så himla fint. Perfekta presenter. Jag har sagt det förut men julklapparna är räddade. Det är liksom så att det lilla känns så mycket. En to-do-lista för 89 kronor, inslagen med vackert band, jullycka. En liten anteckningsbok, eller två, i silkespapper , en liten lycka till.  Eller som de här kortlådorna med 8 kort plus kuvert. Eller brevpapperslådorna. Såklart att man inte skickar tusen brev i veckan i denna evinnerliga mailvärld men tänk att ha en låda med finkort när man väl ska.
 

Ja suck, lyckosuck.

Ha en fin fredag. Själv ska jag snigelstäda bland blommiga papperssaker och vykort med franska på. Och sätta rosorna i vatten.

7 kommentarer:

 1. Nog för att du haft mycket fint i affären innan dess med det här är mina favoriter. Big time. Någonsin. Jag älskar stadsprinten!! Kalendern är redan beställd och jag längtar tills 2014 är slut så jag kan göra små minitavlor av bilderna!!

  Ha en fin fredag och helg! //Petra

  SvaraRadera
 2. Jättefina saker. Jag har det inte så blommigt romantiskt hemma, men några rosiga finheter lyfter. Jag tycker kalendern ser skön ut. Men för oss, med tre barn och mycket att rodda runt, vill vi gärna ha kalender som har alla namn inskrivna. Har den här det? Många extra fina kalendrar missar det praktiska, jättefina att se på men svåranvända om du förstår.

  Men allt, superfint:)!

  SvaraRadera
 3. Verkligen fint, som en dröm! Ha en härlig helg nu. Kram Elina

  SvaraRadera
 4. They are all lovely. I especially like the calendar, may have to get one!

  SvaraRadera
 5. Tur säger jag att du inte kunde sluta fotografera...åå..suck,så fint
  Varm hälsn J

  SvaraRadera
 6. Du skulle kunna göra mig en ekonomiskt fattig kvinna men åh så rik på fina kontors-måste-han! Ljuvliga saker och jag gillar att de är så måna om miljön!

  SvaraRadera