26 oktober 2010

tisdagstema förvaring.


Jag har någon slags korgstrategi härhemma. Det är min genväg till ordning i kaoset. Små uppsamlingstationer (fullproppade) för allt. Uppförtrappenkorgen, nerförtrappenkorgen, utspriddakläderkorgen, väldigtviktigtkorgen, sakerattlagakorgen, utfrånhusetkorgen, infrånträdgårdenkorgen, glömdasakerkorgen... Och så där håller jag på och låtsatsstädar. Fast det känns onekligen mycket bättre bara grejorna kommer ner i korgarna.
Och det här var bara en liten parantes på temat Förvaring hos Fabriken.
För jag hade tänkt att visa bilder från vår bästa förvaringsgrej i det här huset. Ett skafferi. Inget gammalt från 1913 med kylfunktioner dock men väl ett finfint, nybyggt av min man. Det byggdes i ett litet hörn av köket där det egentligen fanns en passage till ett annat rum. Och det är ju så himla bra för här kan man stoppa in allt man inte vill se, som fulmicron och kaffebryggaren (de finns där till vänster) men också allt annat som är egentligen är fint men man kanske inte vill ha framme alldeles samtidigt.
 

Och så kan man ha en anslagstavla med fina saker. Eller med recept. Det var liksom ursprungsidén, en matmoodboard (varför finns det inte ett endaste recept på den där anslagstavlan?!!).
Hursom helst så är det här lilla skafferiet bara bäst. Lite samma som korgstrategin, in med allt här så känns det färdigfejat på direkten. Väldigt bra vid fester och kalas ;)

Tips för småförvaring: De där små väggburkarna från Ikea.

6 kommentarer:

 1. Hehe! Jag har också en benägenhet att skaffa mig massa korgar och lådor som sen proppas fulla med allt möjligt. När jag läste detta så började jag fundera på vilka uppsamlingskorgar och lådor vi har hemma... den i hallen, den andra ihallen, i badrummet, en i varje barnrum, trälådan i sovrummet osv. osv.
  Men det är som du säger, det känns bättre om sakerna är samlade i en korg eller låda. :-)

  SvaraRadera
 2. Så fint, jag önskar verkligen att jag hade ett riktigt skafferi.

  SvaraRadera
 3. Godmorgon!

  Blir så glad över alla fina färger du visar upp
  i ditt skafferi :)
  Jag e precis likadan i med allt i n korg eller tryck in saker i skåpen så ser det städat ut :)

  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Sofia!

  Vet du att jag tänkte visa vårat skafferi igår, men insåg att det var för stökigt inuti... Det ser exakt likadant ut! Vi använde en gammal garderobsdörr som tillhörde huset och byggde skafferiet i ett hörn i köket. Vi har också antikvit pärlspont och gräddvita vitvaror från smeg... Måste nästan skicka bild till dig.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Mari - =))) Det är samma här, en gammal garderobsdörr som rök då vi rev några väggar. Det är därför den är lite mini...
  Jaa du måste skicka mig en bild på tvilling skafferiet!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig färgexplosion! :)

  SvaraRadera