11 oktober 2010

hej ny vecka och vad ska vi äta???


Jag önskar att matinspirationen vore på topp. Men den är borta. Så in i vassen borta. Jag lusläser kokböcker och mattidningar men ändå så vill det sig inte. Jag önskar mig Middagsfrid och Linas Matkasse (plus att de gjorde om menyerna till fler än två barn i familjen) dit vi bor. Och så drömmer jag att om det ser ut som hos Sweet Paul i vårt kök.

Men min matinspiration just nu går att jämför med Matsedels-broschyren från 1973... Vad sägs om deras härligt inspirerande tips =) 
Tisdag Lunch: Räksoppa (påse) med fiskbullar (burk). Värm och strö över dill.
Torsdag lunch: Stekt torskrom med tomatröra och kokt potatis.
Fredag middag:
Varma grönsaker - morötter, vitkål, djupfrysta majskorn, purjo - och äggklyftor.

Nåväl, där är vi inte. Ännu i alla fall. Men för att på något vis tvinga mig själv att styra upp våra middagsvanor (så vi inte hamnar på 1973 års inspirationsnivå =) lägger jag därför till en ny kategori idag, MatTips. Och där ska det varje vecka läggas till åtminstone ett inlägg med mattips. I hopp om att inspirationen ska återvända.

MOROTSSOPPA
Enklare än så här blir det inte. Och denna rätt gillas av både barn och vuxna här hemma. Faktiskt himla bra om man vill bjuda många på en enkel middag men inte har överdrivet mycket tid. Och eftersom den är lätt som en plätt så kan man ju faktiskt baka värsta bästa brödet till. Om man vill.
Det här receptet är beräknat till 6 personer.

Skala räkor. Många räkor är gott.

6 morötter eller 750 gram rives grovt. Fräs lätt i smör.

Strö över 3 msk vetemjöl och rör om.

Späd med 1,5 liter vatten. Och lägg i 3 buljongtärningar eller motsvarande i annan buljong.
Vi använder alltid Renee Voltaires ekologiska, urgod är den.

Koka tills morötterna är mjuka. Går blixtsnabbt.

Rör i 400 gram Räkost (Kavli eller någon annan)
och 2 burkar Creme Fraiche.

Lägg i räkor. Klipp i dill.

Klart!

3 kommentarer:

 1. Vem skulle inte vilja ha denna service här hemma, eller åtminstone att lokala Ica hade hemkörning. Så mycket enklare allt skull bli.

  Hos oss har vi börjat veckohandla på söndagen (lite sämre färska matvaror men dessa går ju komplettera under veckan) för att ha ambition att förbereda maträtterna innan söndagkväll. Sedan är det bara ris/potatis/pasta odyl som behöver tillagas på vardagskvällen. Har fungerat väldigt smidigt de får veckorna vi har tillämpat detta.

  SvaraRadera
 2. Hej Mimmi!
  Vi har också försökt oss på veckohandel, matlistor, stoooorhandla men ändå slutar det med att jag hastar iväg med hela barnaskaran till Ica efter hämtning på dagis/skola. Och då blir det ju som det blir, vill jag lova =)) De river stället och jag gör allt för att det ska gå snabbt = ingen tid för nyinspiration här inte...
  Ha en bra dag!
  kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Du kan alltid surfa in på min blogg för middagsinspiration, it's what I do. :)

  Super att ha hittat din fina blogg, jag har just börjat intressera mig för heminredning!

  SvaraRadera