05 oktober 2010

tisdagstema på Fabriken.


Idag är det Tisdagstema på Fabriken. Höstdekoration. Jag ser mig omkring. Men ack vad den höstiga dekorationen lyser med sin frånvaro. Inget fint alls så långt ögat når. Bara några trötta "vi tror det är sommar fortfarande"-ting. En utblommad pelargon. En tomatplanta med en stackars tomat på. Två sommarmattor på klädstrecket. Träskor och tofflor på trappan. Några lyktor i äppelträden fulla med regnvatten. Och i Mokkasins fönster hänger en "Vi skyltar om"-skylt. Ni hör ju själva. Pyntinspirationen tryter med sin frånvaro.

Så min (lite långsökta) tolkning av temat får bli detta. Snart Halloween. Pumpor i all ära men lite nytänkade i monsterpysslet kan ju inte skada. I senaste numret av Lmnop (ladda ner här) så gör Brooklyn-baserade designern och illustratören Robin Rosenthal sköna potatistryck med spökkänsla.

Och nu kära bloggisar, är det dags att ta itu med det där skyltfönstret. Spökhus och häxhattar ska ta plats. Höstdekoration på hög nivå =)

Bilder från Lmnop.

4 kommentarer:

 1. Höstdekorationinspirationen lyser med sin frånvaro här med... Idétorka lika torr som Sahara.
  Ha en härlig tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Coola! De skall jag kolla in till fritismaskeraden. Förra året var jag världens sämsta mamma som inte lät dottern köpa en Halloweenoutfit för att bära några timmar ;) Kanske ett tryck på en gammal t-shirt? Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där... här lyser det också med sin frånvaro. Men men, man kan inte ligga på topp jämt :-)

  Häftiga potatistryck, det kanske skulle vara nåt att prova nån gång.

  SvaraRadera
 4. Skönt att höra att fler har idétorka ;) Men bra inställning Mrs. B - man kan inte ligga på topp jämt! Det får vi tänka på Anna, eller hur?! =)))

  Nää Weronica, absolut inte världens sämsta mamma. Då är jag lika illa i så fall ;))) Här hemma hade dottern tur för ett par år sedan, hennes mamma vägrade medans hennes pappa köpte THE outfit för alldeles för dyra pengar. Jag våndades, GULP var det sååå dyrt! Onödigt, onödigt ojade jag mig. Men hon var lycklig och konstig nog passar den lika bra i år som tidigare. Bra investering med andra ord =))) Fast för min del hade det gått precis lika bra med potatistryckvarianten.

  SvaraRadera