18 april 2012

minikini.Små saker är på något vis mer förträffliga än större ting. Mer åt det utsökta hållet liksom. Som små snittar och chokladpraliner. Och som minibakverk. Visst vill man hellre ha en liten petit bakelse än en bautabulle. Nu slog det mig, att för hundra år sedan ungefär då vi bodde granne med Chokladfabriken, så fanns där små oemotståndliga bakelser. Pyttelite större än chokladpraliner men jättemycket mindre än vanliga bakelser. De var gudomliga
.
Fast det var egentligen inte vad jag ville ha sagt. Mest bara att minipennor är alldeles bedårande. De är ju överhuvudtaget inte livsnödvändiga eller egentligen kanske alldeles odugliga. Och fullständigt onödiga. Men ändå. Så fina.


Och till på köpet är de alldeles löjligt exklusiva. För att vara 12 små minipennor alltså. Men det gör inget om ingen köper. Jag har dem gärna alldeles för mig själv.
_________________________________________________________________________________
It is something special with small things. In some way are they always so more lovely than bigger things. I´m in love in the new mini pencils in my shop. They are not necessary at all but I love them anyway. And maybe they are so exclusive that no one in the world will buy them. But I don´t care, I will be so happy to have them for myself.

3 kommentarer:

  1. Så himla fina!! Och jag blir så avis att din karl tog dig med på laleh, underbart!! Min tar mig till Maggio i sommar, inte tokigt det heller. Rosa soffan känns helrätt och som vanligt börjar det klia i mina fingrar så att jag vill möblera om och fixa när jag kikat in hos dig. Ha bästa dagen kära du.

    SvaraRadera
  2. Minns att jag hade sånadär små pennor när jag var liten, det är nåt speciellt med det lilla :-) Kram Elina

    SvaraRadera