08 april 2012

påskafton.


Påskbord i all ära men herregud hur mycket ska man hinna egentligen. Igår var det bröllopsplaner och måla mera vitt och en massa annat. Då känns det en smula oöverstigligt att rulla köttbullar och lägga in sill och sånt. Fast måla ägg gjorde nio ungar i alla fall. Och åt upp såklart.Men annars åt vi godaste och kanske lättaste-i-världen-pastan.

 
Recept till 4 personer
400 g spagetti
1/2 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk oregano
1/2 kruka färsk timjan
1 1/2 dl olivolja
salt & svartpeppar
1 knippe sparris (eller kanske två eller tre om man nu tycker sparris är sjukt gott...)
1 citron (ta alltid eko)

Koka spagetti. Koka sparris.
Lägg örterna i en mixer och häll på olivoljan, mixa minst 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Blanda örtmixen med spagettin. Lägg på all sparris. Riv lite citronskal över.

Och så tar man lite annat till, som man är sugen på allra mest. Parmensan måste man ha, prosciutto, gott bröd med olja, oliver och ja lite så. 

4 kommentarer:

 1. I min värld låter detta som ett helt fantasikt recept. Gott och enkelt (framförallt enkelt gillar jag).

  Påskdagskramen

  SvaraRadera
 2. Cecilia Areng8 april 2012 15:56

  Tack Sofia! På en sekund löste du dagens middagsidétorka. Ditt ljuvliga recept kommer att serveras på vårt bord i kväll helt klart. Mums!

  Önskar en fortsatt fin och snöfri påsk!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 3. Mums vad gott det lät! Ha en fortsatt fin påsk! //Elin

  SvaraRadera
 4. Åh jag ser att du har Berolpennor! Älskar dem! Har någon enstaka sen gymnasiet som fortfarande funkar nu 15 år senare. Sist jag kollade så såldes de inte till privatpersoner. Var har du fått tag på dina? Kram Suss

  SvaraRadera