15 maj 2013

femtonde maj är en bra dag.

- Tänka sig, sa Nomi. Jag är 6! - Jag är stor, sa Charlie. Jag är 6!
 
Och lite samma säger jag. Tänka sig. Vår lilla barnaskara börjar stora nu. På-riktigt-stora. Borta är snart dagistiden och till hösten sätter de minsta sina fötter på skolgården. Nomi är pepp, Charlie lite mer fjärilar i magen. Det är så de funkar. Den galet tuffa och den mer försiktiga. Födda med två minuters mellanrum och som fastklisttrade vid varann den första tiden här på jorden men ändå så olika så det nästan är skrattretande. Det började redan när de såg dagens ljus, om de skulle till att skrika så småskrek Charlie sådär lite mjukt medans Nomi gallskrek i högan sky. Så hårt och så gällt att det allra flesta tog händerna mot öronen och sa oj, det var värst vad hon skriker. Och så har det fortsatt, inte så att hon går runt och gastar dagarna i ända men man får liksom puffa lite extra på pojktvillingen i det här sällskapet. Men ändå säger Charlie  - Jag ska skydda dig Nomi, när vi börjar skolan. Alltid ska jag göra det. Fast då säger Nomi - Det är ju jag som ska skydda dig, Charlie! Och hur de än må vara med den saken så blir det nog bra hur de än gör, det brukar bli det.
 
Och som att det inte vore nog lyckligt att barn nummer tre och fyra kom till jorden just en femtonde maj så dansade vi på borden exakt den här tiden för exakt fjorton år sedan. Det var nämligen då vi gifte oss! Lyckodag med andra ord. En alla tiders lyckodag.
 

20 kommentarer:

 1. Grattis till de finaste kidsen! Vad härligt att höra om vilken skillnad det kan vara på två barn som föds exakt samtidigt, in i samma familj:) Och grattis till er också som lyckades pricka in så bra datum både för bröllop och barnafödslar:) Kramar/tanja

  SvaraRadera
 2. Strålande fint idag! Hurra hurra hurra! Och maj, den vackraste månaden av alla. Vi firar sexåring om några dagar. Maj maj maj vad du är bra. Kram o grattis!

  SvaraRadera
 3. Vilken lyckodag! Grattis till tvillingarna och bröllopsdagen!

  SvaraRadera
 4. Stort grattis!
  Ja, man får landa en stund i minnena, blir så rörd när jag tänker på barnen. Våran sladdis fyllde också år igår, 5 år, och tänker tillbaka på hur tacksam, tacksam jag var då när allt gick bra och är förstås. Gäller att påminna sig, vad man har att vara tacksam över. Och vår 14-åring blir 15 imorgon. Sköna maj är verkligen full av födelsefirande, men det gäller att stanna sig lite, så det inte blir jäkt av allt. Så tack för vilsamma bilder från dig, fint!

  Ha en skön majtorsdag!
  Camilla/Stilitiden

  SvaraRadera
 5. Grattis! Vilka härliga tvillingar de verkar vara. Tänk att ha en tvilling som vill skydda en genom livet :-) För oss är 16:e ett mer speciellt datum då mycket har inträffat. Och idag blir redan lilla Elis sju månader! Tiden går fort... Kram Elina

  SvaraRadera
 6. Stort grattis till er allihop. Så underbart med syskonkärleken. Jag blir lite tårig, fast på ett bra sätt, det är en sån dag idag.
  Sofia, nu är det sommar ute! Underbart eller hur? Stor kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
 7. Härligt! Grattis till er allihopa i dag!
  Jag och maken har också 14-årsbröllopsdag i år, men först om tre månader minus en dag :)

  /M

  SvaraRadera
 8. Grattis på namnsdagen också Sofia! :-)

  SvaraRadera
 9. Du skriver så fantastiskt!

  SvaraRadera
 10. Åh, vad härligt. Kom på mig själv att sitta och le under tiden jag läste inlägget!
  Grattis Nomi och Charlie och grattis till er på bröllopsdagen!!

  SvaraRadera
 11. Hurra till Nomi & Charlie!!!!

  SvaraRadera
 12. Don't understand a word [unfortunately] but your photos speak for themselves: beautiful!

  SvaraRadera
 13. Grattis i efterskott till den 15 maj och till er!

  SvaraRadera
 14. Joyeux anniversaire Nomi !
  Joyeux anniversaire Charlie !

  SvaraRadera
 15. Vilken fin dag att fira för hela familjen! Du skriver så kul, det är en fröjd att både läsa dina texter och se på dina bilder. Och barn och alla grejer. Och nu väntar jag på popcornen ;)

  Grattis!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 16. Vi tackar så hemskt mycket! Puss till er alla!

  SvaraRadera