07 september 2010

Barnens rum - tisdagstema på Fabriken


När vi flyttade till vårt hus så ordnade vi barnens rum först. Kanske för att vi trodde det var viktigt, för att de skulle känna sig hemma. Fast allra mest för att det är kul. Våra barn har en salig blandning av möbler och saker. Gammalt och nytt, urbilliga loppisfynd och våra personliga favoritmöbler som vi har tänkt att de här får följa med när de flyttar hemifrån. Mycket är inte typiska barnmöbler men passar ju lika bra där i barnrummet som vid vilken annan ålder som helst. Och jag tror verkligen på sådant som håller i längden.


TIPS! Fotbollsnät. Är himla bra när trappräcket är lågt och det är långt till nedervåningen. Funkar dessutom bra att kicka fotboll emot.

Det här är Livs rum. Här är alltid fullt av små projekt. Hon har alltid pysslat. Målar, tecknar, klipper, pärlar, virkar, gör garnbollar, syr, bygger kartonghus... Därför ska hon snart få världens största bord, det där lilla skrivbordet (och golvet) är ständigt belamrat av alla projekt. Och så önskar vi ett stort skåp som rymmer alla dessa livsviktiga pysselprylar.

TIPS! När Liv var fem år fick hon ett staffli. Bästa julklappen. Det har målats och målats vid det där staffliet. Kompismålning, alla på samma tavla, är poppis. Vårt staffli är jättestadigt och inte ett "barnstaffli" men det är absolut värt de där extra kronorna.
Och så var det Viggos rum. Viggo är över huvudtaget inte lika pysslig som sin storasyster. Det han gör mest på sitt rum just nu är att läsa serier, trolla, lyssna på musik och bygga med lego. På önskelistan står elgitarr och trumset.

TIPS! Små gungstolar går forfarande att fynda. Det är en jättemysig möbel som barnen använder mycket härhemma. Rogivande.
TIPS SÖKES! Hur gör man för att hålla ordning på alla dessa serietidningar?
Nu hade jag önskat att det här inlägget skulle visat lite mer av barnens rum i helhet men bakom kulisserna råder total kaos ;-)  Och allra värst var Nomis och Charlies rum så det får räcka med de här två kvadratmeterna.

TIPS! Om någon någongång har funderat att tapetsera rumment med Josef Franks Krysantemer men tvekat lite... gör inte det för det blir fint. Jag minns att jag tänkte "oups" då första tapetvåden kom upp men sen har jag bara älskat den. Man blir glad.
Se fler barnrum på Fabriken.

11 kommentarer:

 1. Hej hej!!
  Å, vilka fina rum!
  Och supersnygga bilder oxå.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder!
  Så härliga färger i rummet!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så fina bilder,
  så fina rum,
  så många fina detaljer:) Jag har bara njutit när jag ha gått genom dina bilder.
  Roligt att du delade med dig.
  ps. min lilla flicka heter också Liv:) Bra namn va?
  Kramar, Annaleena

  SvaraRadera
 4. Dina bilder är förtrollande vackra, man vill bara ha fler!! Tack för en superhärlig blogg, hittade dig i Fabriken. Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Wow!

  Bland de mest inspirerande inläggen i bloggvärlden på länge =) Tack!

  K R a M // t i n a

  SvaraRadera
 6. SUPERDUPERTACK för alla snälla ord,
  jag blir så himla glad :-)

  Kram Sofia

  Annaleena: Vad kul att du också har en liten Liv! Det är ju inte så ofta man möter någon som heter det. Men väldigt fint är det. Såklart :-)

  SvaraRadera
 7. Åh, jag tokgillar dina bilder och det du visar! Det är så fint och inspirerande :)

  SvaraRadera
 8. Va bra att du som jag tok gillar franks krysantemer!
  Har haft den som nästa tapet projekt sedan länge , just den gula också .
  Tack för fin fina bilder!
  Carina

  SvaraRadera
 9. tack för din fina hälsning!!

  å, så roligt att jag hittade
  till dig. här trivdes jag :)

  lägger dig på min blogglista
  bums, hoppas det är ok.

  /Anna-Malin

  SvaraRadera
 10. Åh så mycket fint! Och fina bilder med!
  Jag måste helt ha missat detta inlägg förra veckan...

  SvaraRadera
 11. helt otroligt fint! Jag tror jag ska köpa staffli till Jalmar i julklapp!

  SvaraRadera