29 september 2010

new york tips 1.Mitt bästa shoppingtips i nya städer är att vara lite planlös, att ta sig från de allra största gatorna. Hoppa på tunnelbanan eller bussen till något helt annat område. Där det inte kryllar av tusen människor. Där är oftast roligast. I New York gick timmarna väldans snabbt så när det gällde shopping hann vi inte vara sådär alldeles planlösa. Men Soho´s shoppingstråk duger också ;-) Spring Street, Canal Street, Broadway, Bleecker Street, Prince Street, Greene Street, Lafayette Street, Mott Street är några av gatorna i Soho som har de mesta i shoppingväg. Allt från de lyxiga butikerna till de sötaste små från mindre designers. Mat, second hand, konst och större varuhus.Om du går utmed Prince Street så korsas den till slut av West Broadway och på nummer 375 ligger kanske världens finaste butik.  Anthropologie är Urban Outfitters storasyter och ljuvlig. Här hade jag kunnat hängt i evigheter. Tyvärr får man ju inte fota inne i butikerna så därför inte många och flotta bilder. De här är tagna i smyg nämligen.


Hela inredningen är superfin. Bohemisk, industri, vintage och väldigt egen. Skyltningarna är som den bästa scenografi. Man blir så inspirerad och vill liksom inte lämna stället. Kan tillägga att det ville min man...alla killar satt i de stora fåtöljerna och blippade på sina nya grejor från Apple Store (Prince Street).

De ihopsydda biljetterna är en sänghimmel. Det som ser ut som en matta på väggen är egentligen band som är snurrade runt varandra och fastsatta. Det fanns tusen finurliga ideér.


Sötaste små klänningarna fick följa med hem. Den med nycklar är egentligen ett nattlinne (fast utan bältet då) och den svarta en underklänning men de är ju alldeles för fina för det. Nycklar var lite "nya rosetten", syntes lite här och där. Visst är den lilla spetsen som liknar nyckeln alldeles ljuvlig?

För övrigt tyckte jag att man såg väldigt mycket applikationer på kläderna. Det var blommor, band, fåglar och pärlor. Fint ibland.


Nomi älskar sin lilla present därifrån. Hon (och syskonen) tycker att det alldeles magiskt att den lilla ekorren kan vara både utanför och inuti koppen.


Runt nyår så öppnade Anthropologie sin första butik i Europa, i London på Regent Street(nu även på King´s Road). Man startade också då en ny internationell näthandel som levererar till Sverige. Det är superbra men allra bästa är att besöka butikerna för atmosfären är lovely.

4 kommentarer:

 1. Jag förstår att du kunde tillbringa en evighet där inne. Jag förstår också din man. Har även full förståelse för dina barn som gillade ekorren, det hade jag också gjort. Jättefina bilder, trots att du var under cover!

  Kram Anna

  ps. Bra detaljsynförmåga (viklet ord!) med strumporna och tack för tipsen!

  SvaraRadera
 2. Underbart. NYC är underbart.

  Jag gick en photoshopkurs (På nätet)hos Mikaela som har bloggen Woopsie Daisy - http://mikaelarudhner.blogspot.com/
  Den kan jag verkligen rekommendera. Ett annat tips på blogg med många bra photoshoptips är Meybe*Mej - http://maybemej.blogspot.com/
  Där kan du hitta massor - det gjorde jag :)

  Kram/Kristina

  SvaraRadera
 3. Nu har jag varit inne o kollat varenda grej i webbutiken Anthropologie o vill ha ALLT, vilka underbara saker! Tack för toppen tips nu blir det många färre kronor i plånboken.
  Kram Linn

  SvaraRadera
 4. Anna - Detaljsynförmåga är ju ett jättebra ord =)
  Ska jag lägga på minnet!
  Kram!

  Kristina - Vet du, nu ångrar jag mig lite... Jag har mailat fram o tillbaka med Mikaela ett par gånger för att jag tänkte gå hennes kurser. Men så passade det inte mig för det ena o det andra. Typiskt... men ännu är det kanske inte försent?! Eller, jag har för mig att jag läste att hon skulle sluta med kurserna?! Hoppas jag har fel.
  Kram!

  Linn - Jag förstod att du skulle gilla =))
  Det är faktiskt väldigt mycket Linn
  över den butiken =)
  Kram!

  SvaraRadera