15 september 2010

Snart kommer vintern och då önskar jag mig en groventré.

Jag blir så glad för alla söta hälsningar. Det är verkligen lyx att se så många snälla ord när man slår på datorn. Tack!!
När jag var liten hade vi något som kallades groventré. Trodde väl aldrig att jag skulle önska mig något liknande men ack så fel man kan ha. Lyllo den som har en groventré kan jag tänka idag. Där man bara kan slänga in leriga ungar dag efter dag. Det vore toppen. Vår hall är fin men totalt värdelös i lerig synvinkel. Alla vägar leder till hallen känns det som. Men turligt nog har vi en källardörr i hallen och källartrappen bakom måste vara den mest kreativa (och överbelamrade) i historien. Där ryms allt. Krokar och hyllor med skor, kläder, hjälmar, skridskor, väskor, post, badkläder, hängmattor, sekatörer...allt som inte ens borde vara där. Det komiska är att det finns ju liksom ingen golvyta så allt är placerad på väggarna, i taket(som liksom är trappen till övervåningen), på baksidan av dörren och varje liten yta är täckt. Det är överhuvudtaget inte genomtänkt eller snyggt men ganska så bra ändå.  
En bråkdel av våra skor ryms på små bokhyllor från golv till tak, tolv hyllplan sammanlagt.  Här hamnar såklart inte de lerigaste, blötaste och snöigaste eller storlek 46. Allra snyggast hade det varit med en Pilaster här men någon måtta får det ju vara ;-) Det är ju ändå bara en skohylla.
Vi skulle bygga en garderob av gamla dörrar som ligger på vinden men i väntan på den hänger våra kläder på mina absoluta favorithängare, Unicorn från Sara Szyber. Den hängaren är en alldeles perfekt liten sak. Alla våra kläder på Mokkasin hänger på sådana och vi säljer den också i butiken. Den är fin med ett plagg hängades på, den är perfekt till många duniga vinterjackor (om man har vinterfest till exempel), den är fin utan några kläder också för den delen. Passar superbra om man inte har mycket plats. Finfin helt enkelt. Nu har jag väl mer eller mindre snöat in på den. Vi har den i barnens rum, vårat sovrum, hallen och på jobbet... Den första köpte jag för jättelänge sedan. Sen kunde jag inte hitta den på flera år. Då var jag till och med tvungen att tjata sönder min syster för att få köpa hennes.
Jag älskar gamla galgar med fin text på. Helst skulle jag vilja ha ett gäng i galon med nitar på men jag har bara en endaste sådan. Jag tjatar lite på min mormor ibland, hon har tre. Men skulle någon ha ett gäng liggandes på vinden så kan jag gärna ta emot dem.
Så här tomt är det på barnkrokarna när alla barn är på skola och dagis. Krokarna Mama har tilldelats priset Utmärkt svensk form och är formgivna av Jonas Bergfeldt. De finns också att köpa på Mokkasin.

3 kommentarer:

 1. Hej kompis! Vad kul att du bloggar så mycket, så man får lite bättre koll på er. Inte blir det sämre av att du tar så fina bilder så det blir bättre än det härligaste inredningsmagsin att titta in hos dig. Kram!!

  SvaraRadera
 2. Du tar superfina bilder! Det är en jättefin hall ni har! Och så snyggt det var med "pilasterhyllan" till skorna! Som ett showroom! Jag älskade det. Jag har en sådan hylla i ek som inte används nu men som jag funderar på om jag kanske kan måla och sätta upp nånstans. Detta var en så bra idé. Hoppas du inte blir ledsen om jag härmar dig... om jag nu har nån plats för det...

  Får jag låna en bild och eventuellt visa på min blogg med länkning till dig?

  Fortsatt trevlig onsdag!
  /Kristina

  SvaraRadera
 3. Camilla: Heeej vännen!!!
  Tack för rara ord och vad glad jag blir att du är inne här och kikar =)
  Det känns tryggt att du har lite koll på oss ;)) Vi måste boka den där lördagen, basta!

  Några N.Y-tips måhända?!
  Kraaam!


  Kristina: Tack snälla!!
  Du får härmas precis hur mycket du vill ;-)
  Självklart får du låna bilder och visa med länk, det blir jag bara glad för!
  Ha det gott,
  kraam!

  SvaraRadera