30 september 2010

new york tips 2.


Organic och Recycling. Två ord som genomsyrar hela New York. Restaurangerna, fiken, barerna, maten i butikerna, prylarna och kläderna. Det är oblekta presentkartonger och påsar i nya varianter av återvunnet material. Egentligen inte särskilt uppsjåsat eller speciellt utan helt naturligt. Det är så det ska vara. Är tvunget att vara. Det känns onekligen som ett litet glapp här mellan Sverige och New York. Att vi är lite efter. Påsen från Starbucks är väldigt mycket New York just nu.


Bästa frukosten på ett litet ekofik på 124 7th Avenue. Sagolik granola. Kan knappast tänka på den, så god var den. Och så långt borta just nu.
 

Till och med de vanliga mataffärerna var fantastiska. Som Ica runt hörnet fast ni ser ju själva. Överallt i NY finns superbillig färsk frukt. I kioskerna finns blåbär, hallon, färdigskuren fruktsallad. Perfekt.


Den fantastiska mataffären Dean & Deluca ligger i korsningen Prince Street/Broadway. Här är absolut härligt att gå runt. (Nope, för foton i butiken. Jag försökte minsann...) Här finns allt i matväg, precis allt. Finaste mataffären är det också. Och supergott. Köp något färdig, varmt eller kallt, och sätt dig på en bänk någonstans. Eller (om du blir så frestad av allt att du inte kan gå en meter efter det du betalt) stanna, häng och ät vid de stora fönsterna.

Det känns som om Urban Deli vid Nytorget har hämtat en hel del inspiration härifrån. Jag gillar Urban Deli också. Deras grönsakslådor är superfina, trälådor med inbränt sigill.

Jag älskar när mataffärer inte ser ut och känns som vanliga mataffärer. När man inte använder sig av Ica-konceptets egen inredning. Det blir ju roligare att handla då, jag blir superinspirerad. Och det kan ju behövas. Jisses, vilken matsvacka vi har här hemma nu. Innan vi flyttade från Stockholm bodde vi precis vid Cajsa Warg på Renstiernas gata. Goda saker fanns det där. Nu kan jag knappt tänka på det heller, för då känns till och med Stockholm alldeles för långt iväg. 

Är det någon mer som tycker att det lätt blir knasigt sedan Blogger ändrade bildhanteringen? Jag får inte till det. Texter och bilder hamnar inte där det ska. Ibland stora glapp mellan bild och text, ibland inget alls. Sen känns det som om bilderna hamnar lite åt höger fast de är centrerade (eller att texten hamnar för mkt till vänster). Det retar mig. Tips tas tacksamt emot =))

4 kommentarer:

 1. japp, fortfarande mkt avundsjuk :)

  Vill gärna åka tillbaka i NY någon gång...

  SvaraRadera
 2. Jag kör en samlingskommentar. Åh, vad jag tycker om din sida! Det är en frisk krispighet i dina vackra bilder vare sig du är i New York eller hemma. Så kul att du tog bloggen ett steg till. Jag ser fram emot allt som kommer framöver!

  SvaraRadera
 3. NY, alltså! Ser ut som du prickat in många härligheter. Bråkar också med blogger just nu - big time! Så tyvärr har jag inget svar på dina funderingar. Hoppas någon annan kan stå till tjänst.
  Kram Anna

  ps. Hänger en hel del på Urban Deli. Så snygga och goda grejer!!

  SvaraRadera
 4. Så himla bra!! Vill så gärna att vi kommer i kapp med återvinning här också. Det känns lite som återvinning sofistikerat, på ett snyggt sätt!
  Kram Malin

  SvaraRadera