27 september 2010

yasuragi hasseludden.

I helgen var jag på Yasuragi Hasseludden med min mamma och mina systrar. Förra gången var på min möhippa för elva sedan. Jättelänge sedan med andra ord. Det är fint där och skönt. Framför allt så hinner man prata med varandra. Det är nästan det jag saknar mest i den hektiska vardagen. Att man aldrig hinner prata färdigt, att alla alltid är på språng. Att det är tusen saker på schemat, tider att passa och barnstoj för jämnan.
Det är snyggt därute. Snyggare än vad jag minns. Naturen känns närvarande inomhus och de enorma fönsterna med skogen och vattnet utanför är sagolika. De varma källorna utomhus fanns inte när jag var där sist men där är ljuvligt att sitta.
Jag kan absolut rekommendera att anmäla sig till Sushiskolan. Inte för att jag tror att jag numera ska göra mina egna sushi utan för att det var intressant. Och gott. Många sushi fick man att äta, en hel måltid faktiskt. Så det kan vara bra att tänka på så man inte ska äta middag minuten efter.
Teppanyakimiddagen var såå god. Med en egen kock vid bordet som tillagar rätt efter rätt så kan det ju inte kännas annat än lyxigt. Jag åt fiskrätter med bland annat tonfisk och havsaborre. Och vitlök som varit marinerad i två och ett halvt år! Jisses, så gott.

Varför gör man inte sådant här lite oftare kan man ju fundera över...

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken kul och fin blogg du har! Har skrollat ner en lång stund. Vilken skön helg ni hade också! Ja, varför gör man inte sånt oftare, det är vi också dåliga på. Barnen går först och allt det andra....

  Nu till din fråga. Verandan är 9X5 meter, alltså 5 meter djup. Svårt med storleken, man får aldrig för stort, den känns bra då vi har kalas och lever till vardags på sommaren. VI kunde ta mindre men vi tog så stort som det fortfarande var snyggt till huset.

  Lycka till med verandaplanerna!

  Krma Anna

  SvaraRadera
 2. Tack Anna!
  Supersnabbt svar =))
  Håller med om att man aldrig får för stort utan att det snarare är en fråga om det passar huset.

  Vår veranda (eventuella ;) skulle bli några meter längre och vi har funderat på ett djup mellan 4-5 meter så det var intressant att höra hur djup er var. Det ser sååå fint ut hos er!

  Ha en bra dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera