23 november 2010

tisdagstema om adventspynt.

Jag är inte i fas. För adventspynt som är dagens tema på Fabriken. En av anledningarna är dessa pappersbollar som måste bli färdiga snart. Från fint tips här så hade jag Mokkasins julskylt klar för mig. Ganska så skönt göra när snöstormen viner utanför. Lite meditativt sådär.


Och jag erkänner det här är fusk. Stjärnan hängdes bara upp för fotot skull. Jag har inte fått upp en endaste liten adventsgrej ännu. Men jag tänkte tipsa om en ganska så fin sak. Sladdar i all ära men på pappersstjärnor känns de sådär om man nu inte har bytt ut dem till snyggsladdar. Så jag brukar använda ganska breda, kraftiga bomullsband för att dölja sladden. Så nu gillar jag våra stjärnor mycket mera. Till och med som släckta. De är nästan finast då.


Det blir ju finast om bandet slutar där fönstret tar slut. Och där fäster man liksom sladden med en stor nål. Nu hittade jag inte sladdarna i all hast (ifall någon synar noga) men det ser likadant ut när de är där, syns inte ett spår.

Nu måste krassliga Nomi och jag ut i snöstormen. Vi hade hellre stannat inne med pappersbollarna...

9 kommentarer:

 1. Så fina bollar....
  Jag gillar det enkla.... Och vilket bra tips med snöret..... Det skall jag absolut härma....
  Fin blogg och nu ska jag ta mig en titt i din butik också.....
  Ha en bra tisdag....
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 2. Oh, vad härligt att se hela gänget med bollar!

  Och vilket fantastiskt bra tips att dölja sladden med band! Jag som alltid surar över den fulka sladden som adventsstjärnorna hänger i. Det tipset gjorde min dag, helt klart!! :-)

  SvaraRadera
 3. vilken bra idé! Får se om det blir detta eller snyggsladdar för min del i år :)

  SvaraRadera
 4. Precis vad jag efterfrågar! Sladdtips, och du gjorde tydligen inte bara mig glad.

  Du måste visa en bild när bollarna kommit på plats. Kommer att bli så fint.

  Här är också sjukstuga, så det blir innesittardag i morgon. Bompa och peka pano hela dan.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Visst är det fantastisk härligt och meditativt att arbeta med papper!? Underbara blir de! Jag har hållt på lite med origami och det är underbart!

  Vilket fint tips med bandet! Jag vill ha nya stjärnor...med många spetsar... våra har bara fem och det är inte snyggt:-/

  Många fina inlägg jag missat!

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 6. Men så smart med breda bandet! Nu löste du ett problem även för mig. Ska genast härmas :)

  /Kristina

  SvaraRadera
 7. Hej Sofia

  Men vad vackert det blir! Och väldigt smart tips med tygbandet för att dölja sladden, måste kolla om jag kan trolla lite här hemma också, verkligen smart! Hoppas ni mår bättre nu.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Men Sofia!!!
  Du har löst mitt dilemma!! Som jag har irriterat mig på detta! Och som jag har önskat att jag hade tid att byta alla plastsladdar till fina tvinnade textilsladdar från Gysinge eller Byggfabriken. Aldrig orkat och sedan haft dåligt samvete mot mig själv för att jag inte gjort det sådär überambitiöst som jag gärna vill att det ska vara men sällan hinner.

  T A C K ! Din blogg och affär är en liten guldgruva, det ska du veta.

  Kram,

  SvaraRadera