09 november 2010

tisdagstema om kök.


Här är vårt kök. Någon gång ska jag visa hur det såg ut från början. Vi har rivit väggar, satt upp väggar, flyttat dörrar, satt igen dörrar, tagit bort en jättehall och en passage i form av ett valv och hållt på. Minst sagt. Från början tänkte vi oss ett kök i gammal stil men jag är glad att vi ändrade oss. Jag gillar kontrasten av ett modernt kök i vårt gamla hus. Lite blandat med gamla detaljer.

 Något annat som jag verkligen tycker om är att här hade vi möjligheten att inte ha några överskåp och faktiskt ingen fläkt. Det blir sådan skön känsla, köket känns inte riktigt som ett kök utan mer som ett vanligt rum. Eftersom köket dessutom gränsar till den lilla glasverandan och matrummet så finns det massor med plats att hänga på. Och i vanligt ordning är det här allt händer.

Få mer köksinspiration på Fabriken idag! 


Psst! Om en helt annan sak. Ännu en gång slår det mig att jag verkligen saknar ett objektiv för att ta helhetsbilder utan att behöva hänga ut genom fönstret och backa till förbannelse. Jag har ett Canon EF 50MM 1.8 II. som jag älskar för att det har så stort ljusinsläpp. Jag skulle vilja ha samma typ (ljusinsläppet) av objektiv men kunna få med ett helt rum i en bild eller åtminstone halva. Tipsa mig jättegärna! Jag kan tillägga att det får inte kosta en förmögenhet.

16 kommentarer:

 1. Köket ser helt underbart ut!! :-)

  SvaraRadera
 2. MMM underbara bilder. Ser att vi har likadant kakel, älskar det! Ni har ett underbart hem.

  Hoppas du kunde äta din lunch trots mitt groteska inlägg :) ha ha.

  Fingrarna e runda kex som de knäckts till sedan kläckts med mandelmassa!

  Stor kram till dig
  Madde

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Även om jag själv stänger in grejer bakom luckor och glas så gillar jag att se öppenheten hos andra. Ljust och fint och snyggt med det moderna som spelar med det anrika. Ett sådant objektiv skulle jag också vilja ha. Hojta till om du hittar något!

  SvaraRadera
 4. Jag tokgillar ditt kök! Urfint! Precis så tänker jag också med vårt kök som vi ska renovera en vacker dag. JAg vill ha ett modernt kök som ändå ska passa till ett gammalt hus. Älskar mixen av gammalt och nytt. Till köket har vi även tänkt bygga ut en inglasad veranda som ska få bli vår "matsal".

  Jag vill se ändå mer! :)

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 5. Så underbart fint! Jag gillar ALLT! Var har du hittat lamporna??

  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart kök!! Jag älskar alla bilder som du visar från ditt hus! Kan du inte visa en bild på ditt hur utifrån nång gång (eller det kanske du redan gjort?).

  Och ja, änglaben är såna där som man satte ihop papperluntor med. Hål och så i med änglaben. Brads, heter det visst på mer korrekt scrap-språk. Dom rosa jag hade i mina bollar är köpta på Panduro, vid alla scrapsaker. Det finns nog i vanliga pappershandlen också, men då tror jag bra dom har den traditionella varianten i guld. På Panduro och liknande har dom massa oliak färger och former.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Helt underbart!!
  tycker det är gött med modernt i ett gammalt hus. Har svårare för lantkök i moderna/funkis hem. Det verkar jag vara ensam om att tycka iofs, det verkar vara allas dröm med gammaldags lantkök.

  SvaraRadera
 8. Lugn och fin! Jag har skickat tröjan till butiken... den som söker finner, och jag fann. Hps ok?!
  Ska också snart hämta, känns som Antarktis kryper närmare. Vad är min one-pieces-vinter-overall & mina snowjoggers när jag behöver dem som mest?
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Vilket underbart och ljust kök! Vi har oxå undvikt att ha överskåp på landet och det är precis som du säger - att det inte riktigt känns som ett kök!

  SvaraRadera
 10. Gud vad mysigt det ser ut, det ser ut som mitt drömkök. Vilka helt underbara fönster också! *kär*

  SvaraRadera
 11. Du har verkligen ett kök som andas trivsel, så fint med så stora luftiga ytor. Den lilla glasverandan som det där lilla extra, så fint.

  Ha det gott. Kram Lissen

  SvaraRadera
 12. Vackert! Älskar den första bilden, ser så rofyllt ut.

  SvaraRadera
 13. Ååååå, så underbart vackert!! Jag älskar alla bilder. Hur proffsiga som helst.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 14. Fick tips om att min länk inte funkar på blogger så nu testar jag nåt nytt.

  Testing :)

  /Kristina

  SvaraRadera
 15. Alla - Tusen Tack för alla fina hälsningar! Jag blir ju såklart jätteglad att ni gillar det jag visar. Och peppad =)))

  Linda - Lamporna har hängt med länge, över tio år faktiskt! De har av någon underlig anledning alltid hittat sin plats. Det är Thomas Sandells A-lampa och finns bla här:
  http://www.designonline.se/Products/sek1/Trademark/Zero+Interior/3010/A+-+lampa&VariantId=02

  Stor kram till er alla!

  SvaraRadera
 16. Vilket vackert kök ni har! Dessa bilder komma jag spara för framtida inspiration :)
  Kram Johanna

  SvaraRadera