30 november 2010

tisdagstema hall.


Halltema på Fabriken idag. Jag har skrivit om vår hall HÄR en gång tidigare och min önskan om en riktig funktionshall de luxe. Även i detta hus ser det ut som alltid där vi har bott. Hallen har någon slags central roll och passeras i tid och otid. Den syns alltid och går inte att gömma eller glömma. Om man fortsätter till höger om ytterdörren kommer man till köket. Och fortsätter man dit jag står och fotar hamnar man direkt i vardagsrummet. Men jag har ju min lilla funktionshall, där bakom källardörren. Rätt imponerande är den, med allsköns bråte på väggar och tak. Men den får ni inte se.


En bild mest för att visa att hallen är så långt ifrån min önskade groventré man kan komma.Jag kände mig bara så tvungen att visa den här bilden. Den är helskön tycker jag nu. Då, för exakt tre år sedan, tyckte jag att det hela var rätt kaosartat. I vagnen ligger Nomi och Charlie, 6 månader gamla. Någonstans i närheten är Viggo 3 år och Liv 4,5 år. Erkänner att jag tvekade mer än gång, är det husliv vi vill ha?

Där elementen står fanns en vägg och det stora hålet mellan de två små vita dörrarna var också vägg. Vårt hus var från början ett tvåfamiljshus så där jag står fanns den lilla trapphallen. Om ni synar bilden noga så ser ni kanske att vi har lutat två väggdelar (de nyss rivna) på båda sidor om den allra största öppningen. De tidigare ägarna hade rivit nästan hela väggen mellan vardagsrummet och ett slags mellanrum (där soffan och böckerna är idag). Då vi rivit väggen vid trappen kändes det helt fel. Jag minns att jag satt där i trappen (väldigt länge) och kunde inte fatta hur det kunde kännas så fel att ta bort en vägg som liksom skulle knyta ihop hela huset. Men så kom K på vad det var. Allt syntes var man än stod. Dörrarna i fil, fönsterna från de andra rummen. Det blev liksom för mycket information att ta in än vad som var bra för ett rum. Men när vi testade med de rivna väggarna kändes allt bra. Så det blev bara att bygga nya väggar. Nu saknar vi ett trappräcke sen kan vi nog räkna projekt undervåning klar. Och det är ju bra underligt att ett litet futtigt trappräcke kan ta sådan tid att ordna. I det stora hela borde det vara en baggis.

12 kommentarer:

 1. Men du så fint det ser ut! Så ljust å härligt och jag gillar verkligen dörren med fönster som ger extra ljusinsläpp. Tänk vilken skillnad från bilden när ni renoverade. Att ni orkade dra igång en sån grej med alla små barn. Imponerande.

  Som alltid när jag ser bilder från ditt hem vill jag se ändå mer :)

  Kramar / Kristina

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Jag har nyligen börjat följa din blogg, fantastiskt fin. Vilken fin och ljus hall du har, även om jag också önskar mig en groventré så skulle jag inte tacka nej till din hall.

  //Moa

  SvaraRadera
 3. Fantastisk ljus och fin hall, vilket jobb ni lagt ned! Vi har också gjort stora renoveringar med att riva väggar osv, det var verkligen roligt att du visade även före-bilder. Hihi, vårt trappräcke är heller inte på plats ännu :)
  Vilken fin soffa/schäslong du har, passar utmärkt i stilen!

  SvaraRadera
 4. Så fint! Roligt att få se!

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 5. Jag har sagt (skrivit) det föut men jag måste säga det igen... ert hem ser fantastiskt ut!! Och när jag ser den nedersta bildne kan jag knappt tro det.. vilket jobb ni gjort!! Wow!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Ni har så härligt fint och välkomponerat. Det må jag då säga - det finns en charm i gamla hus som nya aldrig kommer i närheten av. Och vilken renoveringsprestation ni har gjort sedan - imponerad! Vi totalrenoverade vårt hus direkt vi köpte det, med allt från att fräsa in golvvärme i hela huset till att byta fönster, kök och renovera badrum, men den stora skillnaden mellan oss är att vi inte hade några små bebistvillingar. Wow liksom! Vi hade en nioåring, en sexåring och ungefär när vi la ifrån oss hammaren blev lillan till.

  Gillar din inredningsstil något så inibombensmycket och det trots att det inte alls är så jag bor. Det ser så omsorgsfullt uttänkt, personligt och mysigt att det liksom inte går att låta bli att önska sig in hos er.

  Tack!
  Kram

  SvaraRadera
 7. ni verkar ha ett helt underbart hus! Kul att se den sista bilden. häftigt att se potentialen med något och kunna tänka bortom befintlig planlösning osv.

  SvaraRadera
 8. Vilket vackert hus ni har Sofia. Jättekul att se sista bilden, vi har ju också levt så där fast vi hade uppbrutet golv på nästan hela nedervåningen. Det var lite småknepigt ;) Å andra sidan hade vi inte 4 barn då! Tänk att K visade sig vara en sån byggare-bob, kul. Kram, Mari

  SvaraRadera
 9. Men jisses vad fint!!!
  Tror jag dööör!, får man flytta in? eller kan dit hus flytta hit kanske?:)
  Kram!!

  SvaraRadera
 10. Sofia, Sofia. Vilket projekt med FYRA barn! Är du verkligen bara människa?! Jag ska aldrig, förtydliga ALDRIG, tycka att någonting, förtydliga NÅGONTING är jobbigt med ETT barn. Jag som suckat över en fondvägg. Är vi verkligen från samma planet?
  Jo, vill också säga. Förfärligt fint. Gör det hela ännu mer utomjordigt.
  Kram (en kraftlös) Anna

  SvaraRadera
 11. Jisses, här satte jag nästan hela julstressen i halsen! Trodde att det var du som hade ett mysigt pepparkaksbak med kidsen. Var har hon hittat kulorna, formarna o kläder har degen också på sig...Första gången jag är inne hos dig, sen förstod jag att det var Martha som varit framme. Där var du allt finurlig, tjejen!
  Snyyygg hall, kollade in dubbelvagnen, du har energi som flödar kan jag ana.
  Kramis Tina

  SvaraRadera
 12. hmmm, förstår vad vi har att se fram emot...

  SvaraRadera