17 december 2010

easy.



Pyssel med barnen ska vara enkelt. Annars blir vi alldeles galna. Hela bunten. Det finns ett julpyssel som är rena rama barnleken. Julgranskulor. Och förra året fanns det inga gränser. Den ena efter andra julklappen tillverkades. Sista varianterna var hundar.


Så fram med flörtkulor. Måla dem. Fram med nålar, både sådana vanliga och knappnålar i sköna färger. Paljetter och pärlor. Whatever, bara det glittrar. Och tråd om man vill ha lite dinglande pärlor. Sen är det bara att fästa glittret med nålarna. I mönster eller helt vilt. Man kan ju alltid göra dem lite mer stilrena men ni vet ju hur det är härhemma. Min mamma hänger alltid upp några sådana här kulor varje jul. Det var en väninna till min snart 91-åriga mormor som gjorde dem en gång. När jag var liten tyckte jag de var urtjusiga. Jag minns att jag beundrade den väninnan för att hon verkligen hade gjort dem. Alldeles själv. Tyckte det såg supersvårt ut. Men alltså nix, det är lätt.

Ha en härlig helg och julstöka i lugnan ro. Här räcker det med att titta ut så får man värsta jul-feelingen. Stora snöflingor som singlar ner. Perfekt.

7 kommentarer:

 1. Flörtkulor - dem har jag ju helt glömt. Sist jag hade kontakt med en flörtkula var på dagis - när jag själv gick där. Jag tror att min tvååring är redo för ett rejält flörtkule-pyssel. Här ska handlas, bara ett problemo - Panduro är förbjuden zoon numera.
  Önskar dig en mysig fredag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. De där var ju fina.
  Kan verkligen se en mer stilren variant
  framför mig.
  //Anna

  SvaraRadera
 3. Tänk att de gamla kulorna hänger med jag tycker mycket om dem. jag minns att du Sofia beundrade dem. Kul att barnen gör sådana nu...Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 4. Härlig barnpyssel. Men du är mycket duktig på
  att fota! Så allt blir så fint på din blogg.
  Kanske du skulle ha en kurs för oss bloggare i att fota:)....
  Jag bokar upp mig på en gång då!

  Ha en fin dag.
  kram CC

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig kula!! Bra tips på barnpyssel!

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 6. kul kula ;-)
  Elin

  SvaraRadera
 7. Tack för pysseltipset! Ja visst är det underbart och mysigt med en vit jul! Inte så vanligt här i Göteborg.

  Ha en skön helg!

  Kram Linda

  SvaraRadera