14 december 2010

tisdagstema om favoritmöbel.


Jag gick runt härhemma och funderade över Fabrikens tisdagstema, favoritmöbel. Och nope, jag kunde inte välja. Omöjligt. Nästan alla våra möbler är favvomöbler på sitt eget lilla vis. Kanske för att vi nästintill aldrig impulsshopar möbler. Kanske för att vi hellre har det lite glest (inte så lite glest ibland) i möbelemanget tills det känns rätt. Det kan ju ta sin lilla tid men hellre det. Och det är såklart att vi också felköper. Att vi tror att vi har tänkt färdigt, slår till och så blir det fel ändå. Ingen världslig sak egentligen. Men onödigt liksom. När vi flyttade till huset köpte vi två (till och med 2!) ganska dyra soffor och när de så levererades till vårt vardagsrum höll jag på att svimma av ren förskräckelse. Hur hade vi tänkt nu? Det här var väl inte vi överhuvudtaget?! Och vad gör man då, man har ju liksom inte öppet köp på soffor.... En lång historia men det slutade med att vi hämtade upp vår gamla slitna soffa från källaren och sydde överdrag. Den räknas inte till favvomöblerna men det är lite skönt med en soffa i vardagsrummet.

Nåväl, det får blir ett par favoritförvaringsmöbler som ni sett förut. De har passat precis lika bra i pyttiga lägenheter som ett stort hus. Jag älskar dem för formen men även för funktionen. Som våra kära Snö-byråer. Det började med en för sisådär tio år sedan och jag gillar dem precis lika mycket idag. Nu har barnen varsin som klädförvaring, den enda faktiskt, och jisses vad där ryms. Och det är väldigt bra att den är lite hög sådär för ovanpå får det oftast vara lite i fred. Så oavsett rådande kaos inuti(och utanför)så står den där och är alltid lika fin.Och  John Kandells Pilaster är fantastisk. Hur rörigt som helst men fint ändå. Bara som en jättehög med böcker. Kopior i all ära men tusan vad man kan proppa den här hyllan full utan att hyllplanen rör sig en millimeter. Våra har några år på nacken men är forfarande som nya. Och sånt gillar jag. När möbler liksom står pall. Både i röra och allt ståhej som oftast råder härhemma men också i tiden.

11 kommentarer:

 1. Skön kombination med "kaoset" av läckra, färgglada barnböcker, tillsammans med Kandells stilsäkra hylla. Ett härligt giftermål :), tycker jag!
  mvh helena

  SvaraRadera
 2. Ja men visst är snö oslagbar den sväljer hur mycket som helst och är snygg. Blir lika förvånad varje gång maken skall städa/rensa sina lådor över hur mycket han lyckats knöla ner.
  Underbara bilder på pilastern. Dessa tror jag att jag skall anv som bilaga till tomten så kanske det kommer en i år... har bara önskat mig en i ca 16 år... :) För här börjar böckerna svämma över.
  God Jul/ sanna

  SvaraRadera
 3. Fint! En Pilaster har vi i köket, men någon Snö blev det inte denna gång heller. Det fick bli ett platt paket till sovrumsförvaringen. Men stillebenytan finns där :) Gillar dina bilder mucho i vanlig ordning!

  SvaraRadera
 4. Så sant,så sant hellre för lite och bra än en massa onödigt...Vi behöver rensa kan jag säga=)Snygga bilder/Annica

  SvaraRadera
 5. Snyggo!!!! Båda är på favoritlistan över saker jag vill ha. Man får beta av dem sakta men säkert:) Älskar kontraster som det blir med snö, pilaster, kartell, eames mm när det möter gammalt och persolnliga saker!

  Underbara bilder du visar!
  Kram Madde

  SvaraRadera
 6. Hittade till din blogg häromdan, och blev så imponerad av de otroligt fina bilderna från ditt hem att jag skrev det här imorse:
  http://lamaisondannag.blogspot.com/2010/12/mokkasin.html
  (blogg på franska/engelska om skandinavisk inredning)

  SvaraRadera
 7. Älskar tavlan, har du sett henne blogg? Love it! Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Ja, Pilastern är en riktig höjdare!! Me like!

  SvaraRadera
 9. Fina fina bilder. Tycker din stjärna är väldigt fin!

  SvaraRadera
 10. Vem har gjort tavlan?

  Mvh Anna

  SvaraRadera
 11. Hej Anna!
  Det är Lisa Rinnevuo som gjort tavlan.
  Hon är favorit hos oss...
  Spana in här:
  http://www.konstochfolk.se/artist_s.aspx?art_ID=13

  Hälsningar Sofia

  SvaraRadera