30 december 2011

jo, man kan bli lycklig av prylar. helt överlycklig faktiskt.


Tänka sig. Nu är det gjort. Nästan för bra för att vara på riktigt. Klicket med min största pryl-önskning någonsin. Det är sant. Jag har aldrig suktat så efter en sak. Samtidigt känns det lite nervigt, blir det bra nu då? Men taa-daa, mina önskningars önskan.

Jag är ju ingen köp och rea-tipsare av stora mått. Men faktiskt är det ett herrans bra pris på mitt bästa objektiv. Det är liksom billigt i vanliga fall så nu är det vrakpris kan man nästan hävda.

Älskart. Jag är fast övertygad att min gamla skraltiga, gnissliga och halvtrasiga Eos350D överlevde pågrund av just detta objektiv. Jag fick det av K för några jular sedan och jag trodde nästan inte det var sant när jag plåtade med det för första gången. Skillnaden från standardobjektivet var så markant och otroligt fantastiskt. Det är ett fast objektiv med stort ljusinsläpp och det går att plåta i riktigt dunkelt ljus. Den enda nackdelen är att man får backa väldigt långt för att få med miljöer. Hänga ut genom fönster och sånt där läskigt. Men det är det absolut värt. Jag använder det nästan alltid. Till och med sedan det föll ihop när vi var i Paris (och K fick det att hålla ihop igen efter en timmes meckande på Centre Pompidou) så funkar det utmärkt. Och nu är det nog inte så att det är ett objektiv som oftast faller sönder och samman, utan det var nog helt enkelt för det råkade tillhöra mig. Min historia av tekniska prylar är ungefär såhär. Så därför lovar jag att min nya pryl ska få all omtanke och omsorg den bara kan få. Jag ska bära den på silverkudde och putsa (först skrev jag pussa, snacka om att lyckan över en liten pryl kan stiga en över huvudet) på den varje da. Eller åtminstone använda kamerarem och linsskydd och kanske inte ha den skramlande i en sådan där tygpåse som man har när man handlar på Ica.

 
Och just det, när jag ändå håller på. Fotografiska har rea på alla posters.

13 kommentarer:

 1. Ja, ibland blir man så där överlycklig av en sak som man sparat till länge. Eller som man suktat efter väldigt läääänge. Jag har suktat efter motsvarigheten till kamerahus fast i annat märke. Kanske. Kanske någon dag... :)

  God fortsättning och kram!

  SvaraRadera
 2. Haha - du vågade säga det som alla innerst inne känner men inte vågar säga! Oj, vad sugen jag blev på ett nytt objektiv nu :)

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Jaa kan bara instämma prylar kan va kul så in i ....=)Tack för fotografiska tipset det har jag aldrig tänkt på att gå in på deras sida.Nu ska här fyndas/Annica

  SvaraRadera
 4. Åh vad kul! Det är en jättebra kamera du kommer inte att ångra dig en sekund ;) Och om du tröttnar på att ha den på en silverkudde så kan jag meddela att makens överlevt både dopp i en lerpöl och bad i en isvattensöversvämmad bil. Samt att barnen tappat den och maken halkat och satt sig på den i en isig trappa. Så den verkar tåla en hel del! Fast objektiven tålde inte simturen. Det är bra att ha en extra drulle försäkring just när man reser, och så att man inte behöver ha andan i halsgropen när barnen råkar låna kameran och så ;)

  SvaraRadera
 5. Härligt! Det är ju så roligt att fota! Väntar med spänning att få se bilder!

  SvaraRadera
 6. Passar på att önskar dig ett gott slut på detta året och ett spännande 2012.

  ♥ Må så gott & va rädd om dig! ♥

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 7. Jag som repcis tänkte fråga vad det var för objektiv du använder. Den måste jag genast skaffa!

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 8. Grattis till klicket;) Jag går själv och funderar på vad jag ska investera i för kamera...Ett riktigt GOTT NYTT ÅR Önskar jag dig. Kram

  SvaraRadera
 9. haha, så sant som det är sagt!

  gott nytt år fina du!

  SvaraRadera
 10. och jag blir överlycklig av dig så enkelt var det med det. men jag ska ju som av en händelse köpa ett nytt objektiv och det gjorde ju inte saken värre. Hurra för dig!

  SvaraRadera
 11. Jag köpte ju ett lika objektiv till min NIkon för några månader sedan, och vilken skillnad. Jag fick en nytändning när det gäller fotande. Men svårt att fota miljöer om man inte har stora rum, så att man kan backa långt.

  Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 12. Fast med den kameran kanske du ska titta på Canons andra 50mm F1,6, det lär ge dig ytterligare ett lyft!

  SvaraRadera
 13. Förlåt f1,4 inte f1,6. :-)

  SvaraRadera