26 maj 2011

tusen skärvor.


Vi har grävt kanske världens största grop i vår trädgård. Och där under bigarråträdet rasade det ut en massa skärvor gammalt porslin. Och dinosaurieskelett till ungarnas stora lycka. Nu tjatar jag och egentligen känns det bra att leva såhär tvåtusenelva men lite tjusigare var det nog förr. "Klädd i den vackraste klänningen tappar hon den lilla kaffekoppen som precis legat i den rosa lådan med guldspänne och blått sidenfoder. Skärvorna hamnar i den lilla soptippen under bigarråträdet som blommor som tusan." Tillsammans med gäddhuvudet i och för sig. För det var nog vad det var fast de kan få tro på dinosaurierna ett tag till.

4 kommentarer:

 1. Ja, lite tjusigare var det nog ändå förr. :)
  Gillar ditt kåseri runt skärvor och fiskrens. Att du kan få till det så...

  Kram.
  Lina

  SvaraRadera
 2. Tänk vad underbara ting man kan hitta i trädgården och barns fantasi. Ibland är det bara att hänga med! Ganska skönt faktiskt!

  kram
  Erica

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig historia. När jag och mamma grävde i hennes trädgård hittade vi också massa skärvor.. då börjar man sätta igång och fundera vad de har varit.. och vem de tillhörde osv det är roligt att drömma sig bort till svunna tider ibland! :-)

  Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Vackert tyg.
  // Anna

  SvaraRadera