06 mars 2011

söndagsbilden.Jag har ju sett många nämna Fantastic Frank på sista tiden. Men det var inte förren igår när jag såg bilderna på Johannas fina blogg Today you inspired me som jag verkligen fick för mig att kolla närmare på deras hemsida. Ett fastighetsmäkleri som säljer bostäder på teman och fantastiska foton. Bilder som är megasnygga och personliga.

"Det är när man ser till bostadens karaktär som man kan se vem som kommer bo i den härnäst. Därför, när karaktärsfulla hem förmedlas, är målet alltid att nå de få som älskar bostaden, hellre än att nå väldigt många som bara gillar den. Det är filosofin bakom vårt sätt att förmedla bostäder, och det är därför Fantastic Frank skapades."

Och som gammal enträgen bostadsletare i Stockholms innerstad känns det hela perfekt. För som man tröttnade på dessa likriktade homestylade hem. Samma vinklar, samma färger, samma blommor, samma frukter och samma möbler. Same, same. Söndag efter söndag. Trist så in i norden och framförallt fruktansvärt oinspirerande. Men det är såklart vi sprang ju runt ändå. Som galningar och letade efter det perfekta boendet. Så kanske behöver man inte vara nytänkande som mäklare, köparna kommer ändå. Men tusan vad mycket roligare det måste vara att jobba på det här sättet.
När vårt hus var till salu visades inte så sköna bilder på björnbärsbårder, duschdraperier med aprikosa liljor och snirkliga gardinstänger. Det hade ju varit lite mer rättvist för (själva huset alltså) ungefär såhär.


Söndagsbilder visas på Fabriken idag.

15 kommentarer:

 1. Fina bilder och intressant länk!

  SvaraRadera
 2. Ja, de är ju så duktiga! Upptäckte dom här om veckan och det är verkligen speciella bilder.
  Som du skriver så är man ju lite trött på den där vanliga stylingen som ju finns överallt.
  Kul med människor och företag med nytänkande!

  Ha en fin söndagskväll!

  SvaraRadera
 3. va glad jag är att jag fick dig att kika lite närmare på Fantastic Frank ;) De är ju som sagt helt F A N T A S T I C...

  kram

  SvaraRadera
 4. Vackert - med feeling. Det är ju oftast det där lilla som skapar det hela.

  SvaraRadera
 5. Sofia, du får inte tro att jag tog illa vid mig. Jag förväntar mig inte att människor jag inte känner ska ha någonting att säga om min sjukdom, det är svårt att finna ord, jag vet. Jag blev glad bara av att du kommenterade :) så tack för det!

  Kram, Kristin

  SvaraRadera
 6. Vilken söt tapet i skåpet. Det ser ut som körsbär men är de uppochner? :-)
  kram Elin

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder!

  Tusen tack för hälsningen! :) Tyvärr, tycks inte bloglovin fungera hos mig, försökte åtgärda felet men den hittar ändå inte bloggen... Tack för att du meddelade mig. Får hoppas att det löser sig tillslut!

  Ha en fin kväll!

  Kram

  SvaraRadera
 8. oj oj vilka bilder. sann inspiration. kram f

  SvaraRadera
 9. Jag håller med vilka fina bilder...

  Kram Helena.

  SvaraRadera
 10. Hej Igen!

  Hoppas det är ok att lägga till dig på vår blogglista.

  Kram Helena.

  SvaraRadera
 11. Ljuvliga bilder. Jag missade dem i söndags, nästan jobbigt att det finns så många oerhört duktiga bloggare på fabriken nu! ;) //Petronella

  SvaraRadera
 12. Underbara bilder som jag missat ser jag! WOW. Måste genast kolla upp länken. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Men åhh, trodde aldrig jag skulle få se den där tapeten på någon annat ställe. Kolla här: http://blogg.aprillaprill.se/2009/july/mormors-sommarhus.html

  kram!

  SvaraRadera