02 oktober 2011

isabellestipendiet.En himla bra grej är på gång. Isabelle Halling McAllister har tillsammans med Rättviseförmedlingen stiftat Isabellestipendiet. En sådant perfekt, superbra stipendium för kvinnor som är eller vill bli hantverkare. För att inspirera och heja på alla kvinnor som vill verka och utvecklas inom denna mansdominerande bransch. För att visa att det spelar verkligen ingen roll vem man är för hur bra man är och vad man vill och kan göra här i livet. Kan tyckas alldeles självklart men verkligheten säger något annat. Och det är just därför detta är så grymt viktigt.


Stipendiet är på 20000 kronor och verktyg och en hel massa förbaskat fin ära. Det ska gå till en kvinna som älskar sitt hantverk och/eller vill utvecklas inom det. Kanske är det genom en utbildning eller ett projekt av vilket hantverksslag som helst. Det kan vara någon som redan arbetar som hantverkare eller någon som inget hellre vill. Målare, snickare, rörmokare, plattsättare, elektriker, svetsare, byggare... Ja, vilket hantverk det än må vara. Och du, är det du som stämmer in på allt ovan. Nominera dig själv för tusan.


Så sätt igång att nominera! För fulla muggar! Det här är superbra och viktigt. Och gör det nu för sista anmälningsdagen är 5:de oktober. Nominerar gör du på Rättviseförmedlingens facebooksida eller mailar till isabellestipendiet@gmail.com Stipendiet delas ut den 13:de oktober på Hem & Villa mässan i Stockholm.
Isabelle har även startat facebookgruppen Kvinnliga hantverkare. En samlingsplats för kvinnliga hantverkare. Perfekt ställe att byta erfarenheter och för uppdragsgivare att hitta bra kontakter. Heja så bra!

1 kommentar:

  1. åh. Skulle vilja nominera mig men förtjänar kanske inte 20 000 kronor för att hamra upp en spik då och då?

    Det är väl iof det som är problematiken här. Jag sitter bara och pekar var hyllorna ska sitta och sedan får en man (maken, pappa, bror) borra upp sakerna.

    SvaraRadera