04 oktober 2011

och gatorna tog aldrig slut.


Jag har aldrig sett Liv och Viggo trava så mycket. Utan ett endaste litet pip till gnäll. Det är ju såklart så mycket lättare när Paris ligger under ens fötter. Men att ha tävling uppför trapporna vid Sacre Coer. Och att fortsätta tävlingen på 669 trappsteg upptill Eiffeltornets andra våning. Då tappade de till och med mig någonstans på vägen.

Men tusan vad vi promenarade runtomkring i den där staden. Fint som snus. I timmar och utan mål och som sagt lite vilse bland virrvarret av gator. Och hoppade in på mysiga fik bland croissanter och blåbärstarteletter. Och ramlade på butiker som var de finaste vi hade sett. Med rosa golv och turkosa väggar och klänningar i alla färger därimellan. Och med de coolaste elgittarerna i hela världen. Och hål i väggen där precis var allt var bubbelgumsrosa och det fanns högar av cupcakes. Och flottaste minimataffärerna med ostar och vin och ankor och fiskar och en massa blåbär. Och restauranger med servitörer som proppade barnens händer fulla med karameller. Och ungarna sa merci och bonjour och can we have the bill, please? Och tyckte de var världsvanast i världen
 när det faktiskt funkade.


Och nej vi drack inte champagne i plastmuggar på Eiffeltornets topp. Utifall någon undrade.

16 kommentarer:

 1. Åh, känns som att man är i Paris när man läser ditt inlägg. Och Paris, Paris, Paris ...
  Åker gärna dit snart! Älskar din bild upp-i-från Eifeltornet - ner på alla människor där nere ... så fin!

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder! Snyggt!! Löjligt sugen på att åka dit blir man..

  SvaraRadera
 3. ...och jag som hittade din blogg först nu! fin! och jag blev glad!

  SvaraRadera
 4. Jag har egentligen aldrig haft någon längtan till Paris, men när jag läser dina beskrivningar blir jag riktigt sugen. :-)

  SvaraRadera
 5. Yes, Paris is(!!!) very, very nice! Beautiful! We've been there with our two children and so many times we just talk about that days we were there!! Because it were wonderful days!!!
  Enjoy!!! Love, Herma

  SvaraRadera
 6. Jag har bott här så länge nu att det inte alltid är så lätt att se bortom vardagen, och se Paris med "nya" ögon igen. Men jag älskar att se såna här vackert fotade bilder som fångar den där riktiga Paris-känslan. Tack! Och roligt att höra att förälskelsen slog till den här gången!! ;)

  SvaraRadera
 7. Och förresten, jag la en länk på min FB sida:
  http://www.facebook.com/pages/La-Maison-dAnna-G/131098886966348

  SvaraRadera
 8. Och jag har aldrig sett så vackra bilder på Eiffeltornet!!

  Till skillnad från dig älskade jag paris från min allra första resa (som trettonåring) och varje gäng älskar jag det lite mer. Sist vi var där låg Ester i min lilla putande v.14-mage och vi bodde på det mest bedårande hotellet i 14e arr. i ett rum klätt i Manuel Canovas från golv till tak, från kuddar till gardin. Så franskt och så ljuvligt. Men jag vill jag se mer bilder. Var inte blyg nu - ös på!!

  SvaraRadera
 9. Suck...nu vill jag åka till Paris! Du borde sälja dina inlägg till något resebolag...Kramar Kicki

  SvaraRadera
 10. Åh va fint att man får se Paris utan att de blir Paris-tydligt om du fattar vad jag menar. Gilla!!

  SvaraRadera
 11. Det låter fint! Och Paris är ju en av de bästa städerna att bara promenera runt i!

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vilken kick det är att resa med barn. Och när det flyter på så bra är det ju bara ännu mer fantastiskt. Vi travade runt i Rom med våra barn för några år sen, de var så otroligt duktiga och gick och gick och gick. Kanske skulle testa Paris nästa gång...

  SvaraRadera
 13. och igen så var du inne hos mig och skrev medan jag var inne hos dig och drömde mig bort om den där vackra knasiga staden där allt är möjligt och lite till. och så skulle jag skriva men blev bryskt utskickad härifrån och överallt av min dator och fick starta om och då ser jag att du skrivit hos mig. tack för di dära hjärtat. det känns så förbaskat fint på kvällskvisten. Kram!

  SvaraRadera
 14. Det låter fantastiskt! Roligt skrivet också. Kram

  SvaraRadera
 15. Underbara ungar! Vilka fantastiskt snygga vinklar du lyckats få i dina bilder. :) /Nellie

  SvaraRadera
 16. Whaou so nice pictures !!! I forgot how Paris is a beautiful city ! thanks

  SvaraRadera