19 augusti 2011

fika.


Jag är kanske inte världens sämsta på att baka, det är bara att det inte händer alltför ofta. Och bakar jag så blir nästan alltid samma. Så bästa vänner… förlåt, det blir samma fika som vanligt. Jag lovar att ändra mig till nästa gång. Eller inte, för det här är fasligt gott.

KARDEMUMMAKAKA
2 tsk kardemummakärnor
1 sockerbit
5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
80 g smör
3 dl mjölk
1 msk kanel
3 msk socker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform. Stöt kardemummakärnorna och sockerbiten i en mortel. Häll i mjöl, socker, kardemumma och bakpulver i en stor skål. Tärna i smöret och finfördela med fingrarna. Häll i mjölk och blanda ihop. I med det i kakformen. Blanda ihop kanel och socker och strö det över kakan. Och så längst ner i ugnen i 35 minuter. Sen kan man ju äta den med vad man känner. Glass, fruktsallad, grädde, bär eller vad vet jag.

11 kommentarer:

  1. En sån ljuvlig bild!! Jag blir alltid inspirerad av att titta in här hos dig!! Nu är jag inte så förtjust i kardemumma men inspirerad att baka blev jag i alla fall. Hallongrottor får det visst bli.

    Fin fredag!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Men gudars så fint med dessa brungula flaskor!
    Jag tycker att det låter alla tiders med det där fikat!

    Bra start på fredagen! Ska nog gå å tina mig en muffins.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Kardemumma som är så gott. Blir sugen. Och färgerna i din bild gör också att man blir höstigt upprymd här i ösregnet. Fin fredag!

    SvaraRadera
  4. Vilken vacker bild Sofia! Och varför frångå ett vinnande koncept? :)
    Härlig fredag!

    SvaraRadera
  5. jisses vilken fin bild och vilken god kaka det kommer bli. Mmmmm...kardemumma.

    SvaraRadera
  6. Jag brukar göra en annan variant av kardemummakaka, men ska testa denna och jämföra;) kram J

    SvaraRadera
  7. Men hjälp, vilket blogg-spurt! Och så mycket fina inlägg. Lite blogg-trassel verkar inte ha stoppat dig. Älskar turkosa hyllan och retro-barn-bok och mys-stickat. Hösten känns inte som en hot länge, utan ett löfte om mys och grovstickat.
    Bak-tant eller inte, kardemumma kan aldrig bli fel - inte heller tjatigt.
    Ha en riktigt fin helg! Jag redigerar. Kram

    SvaraRadera
  8. Mums, det där lät gott!!! Och så jättefin bild!

    Kraaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  9. Mums, mums - själv ska jag baka kanelbullar just. Tog bara igen mig lite nu innan jag börjar...

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Såna fina höstfärger i din bild! Och kakan verkar också god. Jag bakar heller inte så ofta...
    Kram

    SvaraRadera
  11. Det är ju jättegott!

    Har själv just lagt ett tips på uuunderbara kladdkakamuffins!
    Super enkelt och supergott!

    SvaraRadera