12 februari 2012

fabriken och glas i inredningen.


Som alltid är jag ute i sista minuten med Fabrikens tema. Denna gång kändes det lite typiskt då temat är lite av favorit, Glas i inredningen. Men det får bli en snabb variant med tusen länkar. För jag hann verkligen bara plåta på platsen där det sista ljuset hängde kvar innan det försvann alldeles.

Jag är förälskad i glas som material. Det är det vackraste. Som att dricka ur, som att hänga, som väggar fast ändå inte, som lampor, som tjusigheter och som ännu mer tjusigheter...

Och som skåp. Våra kära skåp med glasdörrar - ni gör mitt liv lite vackrare. Hur fullproppade de än må vara så blir det mesta vackert där bakom glasdörrarna.Vi har lyckats samla på hos några stycken. Alla lite olika beroende på var de har hamnat. Ett hemmabyggt,  Snö i vardagsrummet, Ikea i matrummet som blev arbetsrum, Liv har ett eget som bara skymtar här  och  ett till och ett i sovrummet.

Och så det här då, som hamnade i gästrummet. Just nu har det ingen funktion mer än att stå där och se lite snyggt ut. Fast det är inte så svårt. Allt blir vackert genom glas. Lite magiskt skimmer över det hela.  Lite blänk som gör att den dammigaste tråkigaste fulpryl återfår sin svunna glans.


Och så var det ju det där med allt som speglas åter i de där glasdörrarna. Stiligt.

Susa nu in till Fabriken och spana glas.
________________________________________________________________________________
This week's theme in Fabriken is Glass in the interior. I'm in love with glass. Most of the glass things, is so beautiful.

We have some glass cabinets at home. I love them for almost everything looks so beautiful behind doors of glass. A little boring, dusty thing looks so fine there behind the glass doors. A small flare makes things regain its bygone beauty. And all that is reflected back into the glass, it´s a little bit of a magic sight.

3 kommentarer:

 1. Riktigt fina bilder! Påminner mig om att även jag borde ta tag i det här temat...

  Ha en fin start på veckan!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag älskar oxå glas. Så mycket att vi startade företag där vi jobbar med glas i skåp.
  Finns inget så vackert i ett hem som ett skåp skapat med kärlek och fyllt med minnen.

  SvaraRadera
 3. Glas är verkligen en stoor favorit för mig oxå- så himla användbart och snyggt!
  Fina bilder! Kram

  SvaraRadera