16 januari 2011

söndagsbilden.Ibland hittar man saker till någon annan. Som känns helt rätt. Man kanske själv blir överförtjust men innerst inne vet man att det finns någon som kommer bli det ännu lite mer. Man är liksom bombsäker på att den personen kommer att bli väldigt, väldigt glad. Oftast händer det ju när man minst av allt är ute och letar presenter. För mig händer det nästan alltid på ställen med gamla saker. På loppis, antikaffärer och second hand. Det är där det oväntade dyker upp. När man minst av allt anar. Något som man aldrig sett förut.
 
Som i fredags. Jag och Liv var på stans allra finaste affär och letade efter gamla lampor. Det är så mysigt där att Liv frågade om butiken är ett hem, om ägarinnan bor där. I ett dunkelt hörn hängde en tavla. Med New York. Staden som jag många gånger önskar låg utanför våran ytterdörr. Någon mer som önskar det, nästan mer än jag, är min man. Och den där tavlan var som gjord för honom. Färgerna, formerna, hela känslan. Titta på husen, månen, kvinnan som hänger tvätt. Jag älskar den. Men jag vet någon som älskar den ännu lite mer.

Söndagsbilder finns på Fabriken idag.

24 kommentarer:

 1. Otroligt härliga bilder och fantastiska färger :) Kram <3

  SvaraRadera
 2. New York, älskade New York. Jag vill också ha det utanför, tillgängligt och påtagligt. Vill kunna höra bilarna, känna dofterna, se röken stiga upp ur gatan och höra det ständiga mullret. Kunna titta upp, ner och åt sidan och ändå bli fylld av inspiration. Känns det som jag har satt NY på en skyhög pedestal? Jajamensann, men desto härligare är det att drömma sig dit. Håll dig kvar där upp NY - snart kommer jag!
  Kram Anna

  (och Sofia, makalöst fina bilder - älskar guran!)

  SvaraRadera
 3. Åh vilken glädje! Solskenshistoria med stort S =)

  Gillar skymten av dojjorna i skåpet, gjorde bilden extra intressant i mina ögon!

  kram Tina

  SvaraRadera
 4. Man blir glad av dina fina bilder!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så fin tavlan är! Och bilderna är minst lika fina!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt, jag brukar också göra lite fynd åt andra när jag är på loppis, det är så roligt att hitta det där speciella, som man inte kan hitta vart som helst. Jättefina bilder, som vanligt.

  SvaraRadera
 7. Underbar tavla! Förstår att du föll för den.

  SvaraRadera
 8. Vad underbart! Vad glad din man måste ha blivit, jag blir alldeles varm när jag läser. Tack för att du delar med dig. ♡

  Åh, New York... ljuva New York. Jag har bara varit där en gång och blev störtkär direkt. Tänk att bara ha NY utanför dörren som du beskriver. Vilken dröm!

  Kram C.

  SvaraRadera
 9. Så fint å klockrent du beskriver det! Skönt art det var din man i det här fallet som var den du kom att tänka på - på så vis får du behålla den fina tavlan hemma :)

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 10. Vilken skön feeling det är i motivet, kontrasten mellan skyskraporna & tvätthängerskan! I Love it! Påminner mig om en auktion förra året, där jag inte lyckades bjuda hem en fantastisk liten tavla, med Frihetsgudinnan på... Lyckos din man!
  /helena

  SvaraRadera
 11. Fin tavla och vackra bilder. Tack för all fin inspiration!

  SvaraRadera
 12. Åh den är jättefin! NY är vårt drömresmål..

  SvaraRadera
 13. Jag längtar tillbaka SÅ mycket till NY, var där alldeles för kort tid senast... Underbara bilder! :-)

  SvaraRadera
 14. Fina bilder! Hoppas du får en rolig vecka.
  : )

  SvaraRadera
 15. Hej igen!

  Du är en av mina bloggfavoriter - bara så du vet! :) Länkning finns med på bloggen idag.

  Ha en fin måndag. Kram / Kristina

  SvaraRadera
 16. Det är verkligen en underbar känsla!

  Svar:
  Tack själv, det är så roligt att hitta till nya bloggar och din besöker jag gärna fler gånger!

  SvaraRadera
 17. Vilken fin tanke!
  Ha en skön vecka.
  kram niina

  SvaraRadera
 18. Wow va fint. Så perfekt den tavlan passade in, jag ääälskar dina bilder!

  tack för att du delar med dig.

  Kram

  SvaraRadera
 19. Att glädje andra gör en varm!
  Här blev det liksom dubbel glädje över fina tavlan.

  Må så gott.//Lissen

  SvaraRadera
 20. ja verkligen en underbar tavla! o jag längtar också till new york, har aldrig varit där men börjar planera det som mitt nästa stora resemål. men först ska jag till marrakech!

  SvaraRadera
 21. ja helt fantastisk tavla!!! jag älskar också new york, skulle ju vilja bo där någongång och bara vara. strosa omkring, andas, leva där! /Annika

  SvaraRadera
 22. Vilken fantastisk tavla. Och vilka fantastiska bilder. Ju är ju duktig till tusen på att fotografera. Tack för fin inspiration!

  SvaraRadera