10 februari 2012

å lisa, å!


Picture and lithograph: Lisa Rinnevuo

Som sagt, bästa Lisa Rinnevuo. Nu har hon gjort nya bedårande verk och jag faller pladask. Som alltid. Den ovan vill jag ge till Liv så hon kan sätta den bredvid sin egen Lisa (finns här)som hon valde själv för fem år sedan. Eller annars önskar jag en violin-donna.

Lisas finheter finns på Konst och Folk. Som även skickar mot postförskott. Ni måste följa Lisas fina blogg. Super-kreativt.

Och en helt annan grej. Fast pyttelite samma. Mina äldsta barns nya tidsfördriv är att teckna manga-figurer. Viggo fick den här boken i julklapp. Och nu har de drabbats av någon slags mani. De tecknar det första de gör efter att ha slagit upp ögonen på morgonen, de tecknar vid frukost och de tecknar i sängen innan de ska somna. Och det råder långa diskussioner om ansiktsuttryck, rörelselinjer, kläder och spetsiga hår. Och hur stora ögon kan de egentligen ha. 

Sådana här böcker kan ju lätt bli krångliga och allmänt förvirrande. Men den här är bra. Enkla steg-för-steg bilder och intressant text. Tips! 

2 kommentarer:

 1. Visst är den fantastisk!! Har haft svårt sug efter den där i flera veckor nu :) Kanske måste åtgärdas... så jag slipper det.
  Ha en fin helg!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 2. Åhh fin!!!

  Ha en mysig helg!

  Kramar Linda

  SvaraRadera