08 juni 2012

diy.Numera är det ju värsta spännande färden att gå upp vår vind. Man vet aldrig vad man hittar däruppe. Så jag sprang på en puff som jag gjorde till en grej för Sandbergs. Och då slog det mig att den miljön med puffen nog aldrig bloggades om. Och bilderna är förmodligen väck för alltid. Sådant händer men puffen är faktiskt ett ganska kul DIY-projekt som man kan ge sig kast med om man inte har annat för sig.Man behöver en pall med stoppad sits, det blir liksom lättare på det viset om man inte är en möbeltapetserare till grunden.  Sen ska man inte ta en med 50-talsgalon och ha jättebråttom samtidigt för då blir det så mycket svårare. Borra ett håll i mitten av botten, viktigt!

För tyget behöver du en mall i papper av lika stora tårtbitar. Använd tricket med nål plus tråd, där du sätter nålen i mitten och  drar en cirkel. Använd en vinkel för att få rätt storlek på bitarna. Och sen är det bara att klippa och sy ihop den stora cirkeln. Min dyna hade sex tårtbitar som alltså hade vinkeln 60 grader.
Tillverka en ganska stor knapp som ska sitta i mitten av hela alltet. Jag tog kraftig kartong, massor av plattvadd och sydde ihop, hårt som tusan. Sen lägger du massor av lager med plattvadd på pallen. Och nu menar jag massor. Sen tygcirkeln och sen "knappen" högst upp, som du fäster i en väldigt stark lina. Och linan ska alltså igenom tyg, plattvadd och slutligen hålet i botten på pallen. När du kommit så långt fäster du en vanlig knapp i linan. Och drar som en galning, eller två galningar för vi var tvunga att vara två. Och knyter och knyter så det blir spänt i mitten.
Och sen kommer det roliga och enkla att häfta dit hela tyget. Ta med vadden runt kanten och häfta med vanlig häftpistol. Klart!


 

Detta var kanske inte mitt livs glasklaraste förklaring av ett DIY-projekt. Tyvärr, är nog inte glasklart min starka sidan. Men så är ju inte heller detta en proffsigt utförd möbel utan mer en kul grej. Till lekstugan eller nåt.

Ha en fin fredag. Och nu fick jag plötslig lite panik. 11.30! Hur gick det till?

5 kommentarer:

 1. Alltså du är så himla bra! Grattis!

  SvaraRadera
 2. Vilken piffig puff!
  Ditt hus verkar fullt med fint överallt. Hur får ni plats? ;)

  SvaraRadera
 3. Kanon!! pallen är hur fin som helst fluffig som en dröm:)
  jag har tävling där man kan vinna en av mina tegelpannor, kika in och var med om du vill:)
  Önskar en fin fredag!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Underbara människa vilka fina bilder det är i Elle. Hade jag kunnat hade jag skickat mitt nummer till dig så du kunde få se själv. Men det är väl knappast lönt eftersom vi har helgen emellan oss.
  Så alldeles fantastiskt fint Sofia.
  Kram o ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 5. Dear Sofia, you made my day ! It's such a long time since I last had a crush on a blog. I absolutely love your pictures,the spontaneity, the creativity, the atmosphere of MOKKASIN. I have turned the pages with enthusiasm until june 12, and I will continue tomorrow...
  I just regret not to understand swedish :-(
  (I only know "ho det so bra", and "skol"... and Kramar !)
  Anne (from France)

  SvaraRadera