01 juni 2012

inbjudan till bröllop i trädgården.Inbjudan till festligheter, det är himla skoj projekt det. Har jag alltid tyckt men hinner inte med så ofta nuförtiden. Som alltid när jag gör något för någon annan så handlar det massor om att lyssna in, vad och hur är önskemålet. Och när det gäller inbjudan så tycker jag det viktigaste är att veta vad är det för typ av fest egentligen. Jag menar, bara för det är bröllop så behöver det ju inte överhuvudtaget innebära en glossig inbjudan. Med sidenband och glitter. Det kan ju såklart betyda det men inte i det här fallet.

Min systers bröllop ska vara ett trädgårdsbröllop. Av det enkla men inte desto mindre härliga slaget. Det ska vara varmt till sättet och mysigt och utan de vanliga bröllopsetiketterna. Det ska inte kännas bröllopsaktigt och pampigt och superflott utan mer som en skön sommarfest i trädgården. Det är så de vill ha det och då är det precis så det ska vara. Man ska alltid ge blanka tusan i vad alla andra tycker. Det är ert bröllop och ni bestämmer. Min tanke från början var att det var orden som skulle sätta känslan. Det jag tänkte mest på var sommarvimplarna, precis så. Jag älskar ord. När de på ett blankt papper målar upp bilden om vad som komma skall så är de absolut älskvärda. Hela formen skulle vara enkel men ändå mjuk och varm. Den skulle vara stilren utan att för den skull bli trist. Men det viktigaste var att den skulle kännas trädgårdsbröllop och precis så som det var tänkt.

Och så sprang jag då på den här dukningen (jag har letat som en galning efter den direkta källan på ruffled.blog men jag lyckas inte finna den)och kunde inte låta bli att inspireras väldigt mycket. 
Såklart använde jag kraftpapper. Ett superenkelt, kraftigt och rufft A4-ark ifrån Panduro som nästan var svårt att vika till och med med falsben. Men det gick och blev precis perfekt.
Jag ville inte ha några speciella typsnitt utan väldigt enkla. Jag valde Bernard MT Condensed och Times Roman i olika storlekar. 
Resten av texten fick typsnitt Rough Typewriter. Mest för att förstärka känslan. Texten i mittuppslaget skulle vara kort och inte säga så mycket mer än det är bröllop i trädgården. Och när och var.

Resten av viktigheterna fick hamna på baksidan. Lite avsides sådär i en punktlista. Och om nu tycker att hela alltet ser lite klottrat och inte helt färdigt ut är för att detta är själva förslaget. Det blev liksom ingen inbjudan över för mig. 

Och en annan dag får ni se hur det skickades. Och spana in det cremefärgade silkespappret med prickar. Gissa vem som alldeles strax få det till affären?


21 kommentarer:

 1. Men herrejösses, alldeles underbart ju! Nu vill jag gifta om mig och göra hela grejen på nytt igen...vad sugen man blir. Fantastisk inbjudan, du inspirerar, jag ska bjuda till rundpingisfest i sommar och snor idén rakt av, tack. :) Och kram

  SvaraRadera
 2. Vad himla vackert, med detta enkla men så fina kort ändå. Jag tror jag blir inspirerad av det till när jag ska göra ett grattiskort till min bästa vän som fyller år snart. :)

  SvaraRadera
 3. Vad vackert.
  Och så satt jag ju och stirrade mig blind på detta papper med prickar. Sedan läste jag och drog en lättnads suck att det inte var något fynd du gjort på loppis eller hittat i gömmorna :). Utan det finns och existerar i nutid. Jag gillar papper :)
  Så fint, alltihopa!
  /sanna

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också gärna kunna tänka mig att gifta mig så här. Vi får göra en bröllopsdagsfest på det här sättet i stället. Så himla fint!

  SvaraRadera
 5. så fiiint!

  bröllop ja.. det är det bästa som finns. alla är glada och lyckliga. finns ingen bättre andledning än kärlek för att ha fest..

  tjohoo, hoppas det blir magiskt!

  SvaraRadera
 6. Vacker inbjudan! Vilken glädje att hitta den i brevlådan.

  SvaraRadera
 7. carina moqvist1 juni 2012 17:55

  ett jättefint inbjudningskort, nästan som man skulle vilja göra om allt med dig som fixare, men nej jag får njuta för andras räkning istället. du är så himla duktig sofia. kram

  SvaraRadera
 8. Men så snyggt. Enkelt, stilrent romantiskt och perfekt.

  SvaraRadera
 9. Finaste inbjudan jag sett.
  Du har verkligen öga för det där.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 10. Asså kompis, vilket GENI du är!! Världens lyckostigaste syrra har du. Kraam / LillyMom

  SvaraRadera
 11. Vackert! Tack för all inspiration du ger!

  SvaraRadera
 12. Så otroligt personligt och fint.

  SvaraRadera
 13. Men åh så galet galet fint! Precis så där vill jag ha det!!!! Du är ju magisk Sofia!

  SvaraRadera
 14. Och ett sådant bröllop vill jag ha. Bort med stela etiketter :-)

  SvaraRadera
 15. Alldeles alldeles fantastiskt vackert! Världens bästa syster, det är ju du helt klart : )
  Malin

  SvaraRadera
 16. Herregud, jag tror jag smäller av här alltså, oj oj oj så bedårande fint.

  SvaraRadera
 17. Fint,fint,finast!!!
  Åsa

  SvaraRadera
 18. Så otroligt vackert! Det är så jag önskar jag fick lov att planera ett bröllop till (självklart med samma man) :D Jag får helt enkelt slå till rejält på barnkalasen framöver ;)

  Jag kommenterar inte så ofta men är här inne och blir lika inspirerad varje gång.

  Såg dig på bloggforum i Göteborg och tycker det var synd att jag inte hann säga hej. Du verkade så upptagen i ert samtal under pausen så jag ville inte störa (Jag är tokan som släpat med sig en 5 månaders bebis i barnvagn ;))

  SvaraRadera