16 juni 2012

frukostbok.
En av de finaste böcker vi vet. Jag har skrivit om Sandvargen förut. Men jag måste bara igen. Har ni inte läst den med era barn, gör det bums. Det får bli vårt sommartips. I regn och sol.


  


Liv och Viggo hade den stora lyckan att lära sig läsa tidigt. Såhär i efterhand har jag förstått att det var extremt tidigt. Speciellt eftersom twinsen inte är i närheten av att knäcka någon läskod. Men två vackra dagar så kunde de bara, helt av sig själva och totalt oväntat.

Och då är det väldigt lätt att glömma bort att de allra flesta älskar högläsning. Oavsett om man läser allt man kommer över alldeles av sig självt. Som om man kör bil och någon brevid, läser och läser. Mil efter mil. Jag älskart. Och barnen älskart. Så vi läser en hel del högt härhemma. För hela högen av barn. Oftast samma bok för alla. Och nu är det Sandvargen. Igen. För tiotusende gången. Men det gör inget. Inget alls.

11 kommentarer:

 1. Den är underbar. Har läst den på jobbet för barnen och de älskar den och pratar länge om den efteråt. Snart dags att köpa hem den också. Kram till er och ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 2. stort tack för tipset, nu är den hemklickad. Har ju lite födelsedagar coming up så det är perfa att ha lite förberett: )

  SvaraRadera
 3. så herlige bilder, våre tre og elsker høgt lesing. Bare kose seg og lytte.

  Fin lørdag til deg og dine.

  henriette

  SvaraRadera
 4. Jag hamnade i fel blogg nyss när jag skulle visa dig: http://www.tinajoathome.blogspot.se/2012/06/new-friends.html

  Tack och tack igen! :-)

  Mina killar var också extremt tidiga med att läsa, det är mycket de fått gratis pga det - och mycket kul de lärt sig helt på egen hand tack vare det. :-)

  SvaraRadera
 5. Högläsning är det bästa, vi har läst för våra barn från när dom var riktigt små och dom älskar't.

  SvaraRadera
 6. Mmm, vi hade Sandvargen som högläsning en sommar för några år sen, magiskt. Repris i sommar kanske.

  SvaraRadera
 7. Sandvargen it is! Biblioteket nästa!
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 8. Åh tack för det fina tipset! Ska kollas in...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Tack för fint tips! Det ska jag minsann ta och kika på... Har läst slut på nästan alla mina gamla böcker som jag hade som liten för Alex. Kan vara kul med något nytt. :)

  SvaraRadera
 10. Hm...den har jag missat..är det något att läsa för en 4 åring?

  SvaraRadera
 11. Tack så mycket för tipset, jag sparade för framtida bruk. Ett boktips från mig är Godistrollet av Jonna Björnstjerna. Härlig bok, men kanske dina barn är lite för gamla?

  SvaraRadera