02 juni 2012

fin sommarkollektion.


Igår fick jag en överraskning på posten. Hur glad blir man inte när man först tänker att det är nog packsedelsetiketter och sen inser att det är en ljuvlig present. Fredagslyx.Och när paketet dessutom innehöll något som helt gått mig förbi blev jag alldeles lycklig av innehållet.

Bästa Jenny von Döbeln, ni vet Mini Empire, en av mina stora favoriter i affären. Hon har gått och gjort ett väldans grymt samarbete med Bookbinders Design. 


Kollektionen heter Dalecarlia, vilket är engelska för Dalarna där inspirationen är hämtat ifrån. En sommarkollektion som andas folklore med typiska färger från Dalarna tillsammans Jennys oemotståndliga djur som här har blivit nordiska.  Det är ugglorna (ni vet de magiska) grävlingar, rävar, isbjörnar, kronhjortar och en mallig tjäder som pryder kort, skrivböcker och magnetiska bokmärken.


Och en makalöst vacker poster på 50x70 cm i samma motiv som finns i den turkosa ramen. Jag fullkomligt avgudar det detaljrika som är så mycket Mini Empire. Små finesser överallt och så snällt och mjukt. Och magiskt. Ramen i sig är också helt fantastisk, klädd med vävtyg, det typiska som alla skrivböcker från Bookbinders Design skrivböcker är klädda med. Och jag ser framför mig Africa och denna på en vägg tillsammans. Så vackert. 

Kollektion börjar säljas i Bookbinders Designs alla butiker den 25 juni men redan den 18 juni smyglanseras kollektionen i webshopen

Och jag har sagt det förut, en poster är helt klart en av de bästa presenterna. Jag fick känna på det själv igår. Slita av silkespappret på något som säger så himla mycket. Himla underbart. Jag får så ofta mail om hur man har valt en poster som present till någon och hur man förknippar motivet på postern med personen eller något speciellt tillfälle. Sådana genomtänkta presenter känns så fint.

6 kommentarer:

 1. Underbart inlägg, Sofia. Underbart! :)

  SvaraRadera
 2. What a wonderful drawings!

  Love Lisanne
  lisannevandeklift.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Ah, fiiiiint!
  Du har alltid så vakre bilder. Jeg lurer på; hva slags kamera har du, og hva slags linse/objektiv bruker du? Du inspirerer! :)

  SvaraRadera
 4. Utrolig fine! De skal jeg bestille når de kommer i butikken. Jeg har en poster fra Mini Empire på veggen her hjemme (Det store treet med en by). Det er så magisk. Disse sklir også rett inn her hjemme:)

  Maya

  SvaraRadera
 5. Hur fint som helst och dina bilder gör det ännu mer fantastiskt!

  Annie

  SvaraRadera