25 mars 2012

sandlådor behöver inte vara fyrkantiga.Under högar av höstlöven så fanns den ju. Våren minsann. Och de små, små knopparna av det ena och andra som liksom inte orkade upp under sörjan av vinterblöta löv. Men K har krattat och krattat och hela trädgården känns som ny. 

Och så var det ju det där med sandlådan. Våra barn har alltid avgudat sand. Det var samma även när vi bodde i stan. Det finns inte en sandlåda de inte har hängt vid. Egentligen vet jag inte alltid vad storheten är men det har något med byggandet att göra. Och geggandet. Så när vi flyttade hit så var vi ju tvungna att ha en sandlåda. Och vi gjorde en rund, med stora stenbumlingar runt. Och det är väldigt fint.

Och ni vet väl att de absolut bästa sandsakerna hittar man på loppis. För att inte tala om de absolut bästa lekstugegrejorna. Jag tror inte att jag bloggade om förra sommarens loppistur när vi kände att vi behövde hotta upp den där lilla stugan lite grann. Vi kom hem med gamla kameror (kameror utan film måste vara en av jordens bästa leksaker), några käppar, ett turkost paraply, en kikare, mjölkkannor, kastruller och kaffekannor. Tavlor och en röd pall, högar av serietidningar och kartböcker, en gammal klocka och ett syskrin. Massor av kul grejor var det i alla fall för en budget av 130 kronor.

Och så hojtar jag till lite högt. En och en halv timme kvar tills kalastävlingen stänger! Seså, in på FB nu meddetsamma!

4 kommentarer:

 1. Härliga, härliga vår! :)

  SvaraRadera
 2. Sandlådelek är bra grejer! Jag undrar lite när vi får se Viggos rum efter. Vi fick urfina förebilder för lite sen men sen blev det tyst. Eller har jag missat nåt? Du är ju min förebild i brnrumsfixande. Kram till dig din finbloggare!

  SvaraRadera
 3. Underbara vårbilder. När våra barn var små fanns det en sandlåda på lekan som såg ut ungefär som er. Hur många runder har vi inte gått balansgång på dom stenarna.

  Anita

  SvaraRadera
 4. Ååååå så fina bilder, väldigt inspirerande. Vi är nya här i Sverige har bott i Italien med mina tre barn men nu är vi här i Sverige och våra barn älskar ocksa sandlådorna!! Vi har mer sand i hallen än ute dock...
  Kika gärna in på min blogg malinpersson.me

  Ha en underbardag!!

  SvaraRadera