01 mars 2012

bookbinders design + mira nameth.Jag har fått den urflotta äran att ta del av Bookbinders Designs våriga hit såhär lite i förskott. Ett samarbete tillsammans med illustratören Mira Nameth. Svenska fast numera NY-bo. En kollektion med tre olika motiv som kommer att finnas på kort och block. Och dessutom kommer de vackraste affisherna med samma motiv. För vackert det är precis vad det är. Jag älskar när grafiskt blir mjukt. Och när kontrasterna inte blir för tydliga utan vävs ihop precis såhär då blir det extra fint. Och organiskt, insekter och fjärilar och fåglar. Det vill man ha, verkligen ha. På soliga färger som det stod i pressmeddelandet. Vårigt så det förslår.Bookbinders har under vintern ordnat till en grym snygg nätbutik. Tack tack säger vi på landet. Och det fina i kråksången är att precis där i fina nätaffären börjar Miras kollektion säljas en vecka innan säljstart i butik. Så runt den 12 mars är det dags!

Och nu vet jag varför den här sköna donnan hade huset fullt av snyggtejp för några dagar sedan. Tjusigt!


Och har ni testat poms i tyg? Jag lovar att det blir fint och lite lyx. Något tidsödande men absolut värt besväret. En perfekt liten bebispresent slog det mig. I en hög låda med jätterosett. Som en jättepion, absolut alla bebisars favoritpresent.

Fast lite viktiga riktlinjer. Man måste ha flera lager tyg än vad man behöver när man gör poms i silkespapper. Det är inte lika fluffvänligt med tyg. Och det går inte att göra dem lika stora som i papp om man nu inte sitter på ett stenhårt tyg. Och stryk (för det måste man) länge och skarpt. Förmodligen ett tygark i taget, inte som att vika en jättehög silkespapper på en ett par minuter alltså. Jag hade varken tillräcklig med tyg eller ett stenhårt sådant men då vet ni.

_________________________________________________________________________________
In a few weeks Bookbinders Design launches their new cooperation with the illustrator Mira Nameth, a Swedish girl who lives in NY. The collection  is oh so beautiful. I just love the soft graphical style and the birds, butterflies and even the insects. It will be available on postcards, notebooks and posters. It´s a perfect  pre launching in the new webshop around March 12. They  deliver all over the world, isn´t it just perfect?

And I just figured out why this girl had her house full of masking tape...

Poms in fabric are just a kind of beauty, more luxury in a way. Just try!

2 kommentarer:

  1. Fint! Jättefint, till och med. Testa att stärka tyget lite då! Blanda maizena eller potatismjöl med vatten i en blomspruta, spraya tyget och stryk. Kalas! Jag testar i helgen..

    SvaraRadera
  2. Fanstastiska!!! Åh, en sån affisch tror jag bestämt att jag banar plats för :) Trevlig helg!

    SvaraRadera