04 januari 2011

tisdagstema om recycling.


Hade såklart alldeles glömt bort att Fabrikens jullov var till ända. Tur att jag blev påmind. Tisdagens tema är recycling i inredningen. Det gillar jag ju, vilket förmodligen redan har framgått här på bloggen. Jag återanvänder så gärna vad det nu må vara. Loppishäng är en av mina favoritsysselsättningar och jag har väl gallrat de flesta vindar som kommit i min närhet. Jag har ju lite cravings på sådant som det går att lägga saker i. Burkar, askar, lådor, tygpåsar... Och det kan man ju verkligen hitta lite varstans. Det räcker med att det är lite lagom tjusigt så kan jag absolut få användning för det.

Hattaskar är väldigt fint till dockkläder och barbisar. Min farmor samlade knappar i cigarettlådor som är så perfekt platta, finns liksom alltid plats för dem. Och fina teburkar är det väl ingen som inte återvinner på något vis? Förresten, dockkläderna på bilden är återvinning på hög nivå. De hade min mamma och lekte med på 40-talet!

I den blå tvålasken hade jag mina allra finaste klippdockor när jag var liten. Nu har den fyllts på med nya. Och prickiga boxar på loppis kan jag bara inte gå förbi.

Kaffeförpackningar var definitivt bättre förr.

Den röda lådan med blommorna är vass och bucklig men Liv kunde verkligen inte slita sig från den.

Liv har inte träffat sin farmor. Men hennes syask är nu Livs finaste.

Den svarta lilla plåtasken valde Viggo för sin samling av Stjärnornas Krig-filmisar. Och min gamla pigtittare håller fortfarande ihop. 

Kika in på Fabriken och spana in fler återvinningstips!

14 kommentarer:

 1. Jag är också tokig i burkar och lådor. Jag brukar säga att jag tror att det beror på barnprogrammet Farbror Frippes skafferi som gick på TV när jag var barn.

  SvaraRadera
 2. Du har en helt fantastisk samling charmiga burkar och lådor! Och en fantastisk samling kräver en fantastisk inspiration fantastiska blogginlägg... :)

  Jag behöver ingen fabrik när jag har dig, men tackar ändå för deras temapåhitt.

  Kram.
  Lina

  SvaraRadera
 3. Det är så mysigt med gamla burkar.. och vilken härlig färgexplosion, man blir så himla glad av dina vackra bilder :)
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 4. Ja, fina askar och burkar kan man aldrig få för många av! Jag håller ständigt utkik på loppisar efter nåt fint, men tyvärr är vi ju inte ensama om att vilja ha burkarna så dom är ofta rätt dyra.

  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 5. Åh vad glad jag blir när jag hittar en riktigt inspirerande blogg att njuta av! Nu ska jag fortsätta titta runt här, på återseende!

  SvaraRadera
 6. Älskar dina bilder med alla underbara färger.

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga färgglada bilder, burkarna är ju för underbara. Gillar också att fynda såna på loppis, det och så trälådor letar jag ofta efter.

  //Elvira

  SvaraRadera
 8. Mycket inspirerande bilder som gör en sugen på en loppisrunda!

  SvaraRadera
 9. Mm vilken godisbild den översta bilden var! Jag blev alldeles pillrigt lycklig av att se på den ;-) Jag håller med dig - lådor och burkar kan man aldrig få för mycket av!

  SvaraRadera
 10. Vilken färgkaskad! Det är alldeles omöjligt att inte bli glad i själen av dina bilder. Jag gick ett varv på stadens återvinning i går, men ack bara skräp. Önskar så att jag vore den där som fann fina grejer på loppis, men icke då. Där jag är är det liksom bottenskrapet av bottenskrapet. Jag får njuta av dina fynd istället :) Väl fotograferat!

  SvaraRadera
 11. Åh vad många fina burkar!! :) Jag brukar själv inte ha någon tur på loppisar, eller så har jag inte den rätta blicken...

  Jag blir så glad varje gång jag går in här. Dina färgglada bilder är som lyckopiller!! :)

  Kram

  SvaraRadera
 12. Underbara burkar! Man blir så glad varje gång man kikar in hos dig och ser alla fina färger som du tar fram i inredningen, helt fantastiskt!
  Ha en fin dag, kramar jessica.

  SvaraRadera
 13. Vilken underbar samling! Inspirerande till tusen.

  kram anna

  SvaraRadera
 14. Vilka fina bilder. Gamla dockkläderna väcker många minnen men inte kan det väl vara sååå länge sedan???? Mamma

  SvaraRadera